Vera Pauw, selecţionerul olandez al naţionalei feminine de fotbal a Irlandei, a dezvăluit că, pe când era jucătoare, a fost agresată sexual de trei bărbaţi care lucrau în fotbalul olandez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vera Pauw a făcut dezvăluirea pe reţelele sociale. Astfel, fosta componentă a naţionalei feminine a Olandei, a declarat că pe vremea când era jucătoare activă a fost violată de un proeminent oficial din fotbalul olandez, informează lequipe.fr.

De asemenea, în diferite etape ale carierei sale de jucătoare, Vera Pauw a afirmat că a mai fost hărţuită sexual de alţi doi bărbaţi care lucrau în fotbalul olandez.

Într-o declaraţie făcută pe propriul cont de Twiter, Vera Pauw acuză Federaţia de fotbal a Olandei că refuză să deschidă o anchetă oficială.

Pe de altă parte, conducerea Federaţiei Irlandeze de fotbal a anunţat că sprijină demersul Verei Pauw şi că-i acordă acesteia tot ajutorul de care are nevoie.

Vera Pauw (59 de ani) a evoluat de 89 de ori pentu naţionala Olandei, a fost prima jucătoare olandeză care a semnat un contract de profesionistă peste hotarele ţării, iar ca antrenoare a pregătit echipele naţionale feminine ale Scoţiei, Rusiei, Africii de Sud, Olandei şi Irlandei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.