Organizatorii Miami Grand Prix vor o cursă memorabilă la prima ediţie în care Florida este gazda Marelui Circ şi pregătesc un cadru spectaculos pentru pista creată în jurul stadionul echipei de fotbal american Miami Dolphins, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, s-au gândit că un port ar da bine ca decor pentru o cursă de Formula 1. Aşa că au adus vreo zece iahturi şi le-au pus pe o platformă de beton. Şi pentru a-i induce în eroare pe fanii Formulei 1 din faţa televizoarelor, în ultimele zile au fost amplasate panouri vopsite în albastru turcoaz pentrua a da impresia de apă în jurul bărcilor.

Utilizatorii reţelelor de socializare şi mass-media nu au fost amabili în evaluarea ideii organizatorilor. Imagini ale pregătirilor au provocat neînţelegere, ironie şi uneori furie legitimă din partea internauţilor.

 

În ultimele luni, imagini ale machetei amenajării din Miami şi ale împrejurimilor sale luxuriante au arătat un mic port de agrement amplasat în apropierea unui viraj al pistei, cu bărci ancorate, dar fără acces la o zonă navigabilă.

 

Este o configuraţie absurdă din punct de vedere ecologic, chiar dacă Miami, un oraş plin de strălucire pe malul Oceanului Atlantic, doreşte să îşi promoveze numeroasele activităţi nautice.

 

Iniţial, Marele Premiu de la Miami urma să aibă loc în oraş, dar planurile au fost schimbate în ultimele luni din cauza protestelor localnicilor. Pista a fost mutată la periferia oraşului, în zona Hard Rock Stadium, care are o mulţime de locuri de parcare.

 

După o muncă intensă şi într-un timp foarte scurt, circuitul temporar (5,410 km lungime şi 19 viraje) a luat naştere în cele din urmă sub numele de Miami International Speedway.

Miami Grand Prix va avea loc în acest week-end, cursa fiind programată duminică, de la ora 22.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.