Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, miercuri, cu scorul de 4-6, 6-4, 7-5, pe jucătoarea australiană Ajla Tomljanovic, locul 72 WTA, în turul al doilea al AusOpen. Halep s-a impus după ce a revenit de la 2-5 cu un break, în decisiv. Simona Halep a declarat că se aştepta la un meci greu cu Ajla Tomljanovic, dar dificultatea partidei i-a depăşit aşteptările.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep: Mă aşteptam la un meci greu, dar a fost mai mult decât credeam

La fel ca precedentele partide disputate de cele două sportive, meciul de miercuri a fost la fel de disputat şi a avut acelaşi deznodământ, victoria muncită a Simonei Halep.

Tomljanovic a intrat pe teren cu un bandaj în jurul coapsei stângi şi părea că va avea probleme în a ţine pasul cu mult mai titrata ei adversară. Nu a fost aşa, pentru că jucătoarea australiană a arătat o formă fizică foarte bună, făcând faţă cu brio "raliurilor" lungi din meci.

După un început greoi, Tomljanovic şi-a intrat în ritm şi a trecut în ofensivă, cu un serviciu destul de bun, dar inconstant, cu multă presiune la retur şi cu un joc variat, presărat cu scurte imparabile şi cu accelerări destabilizatoare. Jucătoarea australiană a avut în serviciul Simonei Halep, mai ales în cel de-al doilea (12 mingi din 41 câştigate de româncă), o importantă sursă de puncte. 

Halep a căutat să o atragă pe Tomljanovic în schimburi lungi, să o mişte pe teren, să o joace mai mult pe rever şi să dea mai multă înălţime mingilor. Însă, în afara replicii foarte bune venite de dincolo de fileu, greşelile neforţate comise în număr ridicat, momentele favorabile nefructificate, indecizia, soluţiile greşit alese uneori şi mai ales serviciul i-au complicat evoluţia. Românca s-a clătinat, apoi s-a redresat, iar s-a clătinat şi în final a înviat din nou, refuzând să piardă şi câştigând ca o mare campioană.

Simona Halep a început bine jocul, a pus repede 2-0 pe tabelă, cu un break în primul ghem. La 1-2, ea a trimis în fileu un voleu uşor, care putea să-i păstreze avantajul de două ghemuri. Ratarea avea să o coste serviciul, pentru că Tomljanovic a obţinut break-ul, la a patra minge. După ce a mai câştigat o dată pe serviciul numărului 2 mondial, Tomljanovic s-a desprins la 4-2. Simona Halep a reuşit să oprească seria de ghemuri pierdute la rând cu un rebreak. După ce a salvat două mingi de 3-5, ea a egalat la 4. Ghemul al zecelea al setului a fost unul dramatic. Şapte mingi de 5-5 a avut Halep, între care un 40-0, şi nu a putut să fructifice niciuna. Tomljanovic însă a luat break-ul la a treia minge şi setul cu 6-4, după 58 de minute de joc.

Niciuna dintre cele două jucătoare nu şi-a făcut serviciul în primele patru ghemuri ale setului secund. Tomljanovici a reuşit primul ghem pe propriul serviciu la 2-2, însă Halep a reuşitla rândul ei să întoarcă scorul cu trei ghemuri puse la rând pe tabelă. Ea şi-a menţinut avantajul cu serviciul şi a egalat scorul seturilor, după 6-4 şi o oră şi 39 de minute de joc.

Decisivul a început cu Tomljanovic în avantaj de două ghemuri, după un break făcut la 1-0. Halep a revenit, a egalat şi a avut 30-15 pe serviciul rivalei, la 2-2. Tomljanovic a servit doi aşi la rând, apoi a luat ghemul. La 3-2, ea a mai făcut un break, la 0, şi imediat a urcat scorul la 5-2. Fostul lider WTA a revenit până la 5-5, iar în ghemul al XI-lea a fructificat a patra minge de break. Halep a pus apoi capăt partidei, cu un ghem bun pe serviciul propriu, scor 7-5, după două ore şi 34 de minute de la start.

Halep va evolua în premieră, în turul următor, cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 36 WTA şi cap de serie numărul 32, care a învins-o pe compatrioata ei, Varvara Graceva, locul 97 WTA, cu scorul de 5-7, 6-2, 6-2.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi cu 130 puncte WTA. 

România mai este reprezentată în partidele de simplu de la Melbourne de Sorana Cîrstea, calificată şi ea în turul al treilea.

La ediţia precedentă a AusOpen, Halep a fost eliminată în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, scor 7-6 (8), 7-5.  Cea mai bună performanţă a jucătoarei române la Antipozi a fost disputarea finalei ediţiei din 2018, când a fost întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.