Aproximativ 500, până la 600 de sportivi, oficiali şi membri ai stafurilor trebuie să intre în izolare, după ce un angajat al unui hotel de carantină în vederea Australian Open a fost testat pozitiv cu coronavirus, relatează bbc.com. Autorităţile australiene au decis ca joi să nu aibă loc niciun meci la Melbourne Park, ca urmare a acestei situaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Niciun meci la Melbourne Park, joi, după cazul de coronavirus descoperit astăzi. În programul de joi al turneelor de la Melbourne figurau Halep, Tecău, Begu, Cîrstea, Buzărnescu, Niculescu şi Ţig

Potrivit premierului statului Victoria, Daniel Andrews, programul de joi de la turneele găzduite de Melbourne Park ar urma să fie afectat. “În acest moment, nu există un impact asupra turneului propriu-zis”, a precizat Andrews.

Sportivii vor putea reveni în concurs după ce vor fi testaţi negativ.

Persoana găsită infectată este un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a lucrat la hotelul Grand Hyatt din Melbourne. Se bănuieşte că tânărul este contaminat cu tulpina britanică a coronavirusului. La hotelul respectiv au stat în carantină aproximativ 1000 de sportivi, oficiali şi membri ai stafurilor.

500-600 de persoane au fost contacţi ocazionali ai bărbatului infectat. “Este un caz, nu este cazul ca oamenii să se panicheze”, a precizat premierul, menţionând că în statul Victoria vor reveni unele restricţii, inclusiv impunerea purtării măştii de protecţie şi în interior.

În ceea ce priveşte Australian Open, Andrews a fost categoric: “Avem un caz şi decizia s-a luat: evenimentul va avea loc săptămâna viitoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.