Tamas Gyarfas, om de afaceri şi fost preşedinte al Federaţiei Ungare de Nataţie (MUSZ), for cu mari performanţe mondiale şi olimpice, a fost inculpat, marţi, pentru că ar fi comandat asasinarea unui rival, în 1998, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gyarfas, preşedinte al MUSZ între 1993 şi 2006 şi membru al Comitetului Executiv al federaţiei internaţionale (FINA) până în 2017, a fost inculpat pentru insitigare la omor cu premeditare de parchetul din Budapesta.

El ar fi comandat asasinarea lui Janos Fenyo, un om de afaceri concurent, în 1998. Acesta a fost ucis în plină stradă, cu o rafală de armă automată, în timp ce aştepta la semafor, în centrul Budapestei.

În vârstă de 70 de ani, Gyarfas a fost reţinut în aprilie 2018 în acest caz şi plasat sub strict control judiciar.

Potrivit parchetului, Gyarfas a angajat în septembrie 2017 un prim asasin, dar acesta nu şi-a dus misiunea la îndeplinire.

Apoi, fostul preşedinte al MUSZ a contactat un intermediar, pe Tamas Portik, care l-a angajat pe slovacul Jozef Rohac să comită omorul, potrivit agenţiei DPA.

Rohac l-a lichidat pe Fenyo, dar a fost prins de autorităţi şi condamnat, în 2017, la închisoare pe viaţă, şi pentru alte crime. Şi Portik a fost condamnat, la 13 ani de închisoare, dar Gyarfas nu a fost cercetat în acest caz.

Ancheta a fost reluată în 2017, după ce autorităţile au intrat în posesia înregistrărilor unor convorbiri ale lui Portik, care au dus la Gyarfas.

Tamas Gyarfas a fost nevoit să demisioneze de la conducerea federaţiei ungare în 2003, după ce înotătoarea Katinka Hosszu, campioana olimpică, l-a acuzat de conducere autoritară a forului, de faptul că nu le plăteşte primele sportivilor şi pentru că nu le asigură bune condiţii de antrenament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.