Clubul turc Gulspor, din Isparta, care activează în campionatele de juniori, la nivel regional, a vândut 18 jucători pe care i-a format şi cu banii obţinuţi a cumpărat zece capre, relatează Yeni Şafak.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gruparea a obţinut 15.000 de lire turceşti din vânzarea jucătorilor (aproximativ 2.300 de euro) către cluburi de amatori din regiune. Clubul estimează că va obţine în primul an 4.000 sau 5.000 de lire turceşti din laptele dat de cele zece capre cumpărate şi că animalele se vor înmulţi, astfel că la finalul primului an vor fi 30, iar în şase ani vor fi 140.

Banii obţinuţi din creşterea caprelor vor fi investiţi în club.

“Noi vrem să fim un club formator şi de nouă ani lucrăm cu acest scop. În general, transferurile se fac de la vârsta de 17 ani în sus. Până acum, de la noi au plecat jucători la echipele din cadrul unor grupări ca Osmanlispor, Antalyaspor, Kayserispor şi Konyaspor. Am avut şi jucători chemaţi la echipele naţionale. În general, în cazul jucătorilor pe care îi trimitem la cluburile profesioniste, pentru a le deschide calea, nu cerem bani şi până acum nu am primit niciun ban. Însă cluburilor de amatori din Isparta, dintre care unele au ca scop promovarea în liga a treia, le vindem jucătorii care au 17, 18 sau 19 ani“, a declarat preşedintele clubuui, Kenan Buyukleblebi.

El a explicat decizia de a cumpăra capre pentru club. “Am considerat că este convenabil să creştem capre pentru a folosi banii în scopul formării unor jucători şi mai buni. Am luat zece capre. Vor fi o sursă de venit în plus”.

Gulspor este un club care formează jucători pentru alte grupări de amatori din zona Isparta, precum şi pentru grupările profesioniste. În prezent, Gulspor are 150 de jucători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.