Ucraina va boicota competiţiile europene de fotbal la care participă echipe din Rusia, a anunţat miercuri Federaţia Ucraineană de Fotbal (AUF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ survine la o zi după ce UEFA a decis să reintegreze echipele ruseşti Under-17 în competiţiile sale, o decizie pe care AUF o "condamnă cu tărie", potrivit unui comunicat publicat pe site-ul federaţiei.

AUF "confirmă că nu va lua parte la nicio competiţie la care participă echipe ruseşti" şi îndeamnă UEFA să "revină asupra deciziei sale", se arată în comunicat. De asemenea, federaţia face apel la alte ţări să "boicoteze eventualele meciuri la care participă echipe ruseşti, dacă acestea vor fi admise".

UEFA a anunţat marţi că a decis, de comun acord cu FIFA, să reintegreze echipele U-17, deoarece "copiii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni care sunt responsabilitatea exclusivă a adulţilor".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.