Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj cere MTS şi CNSU organizarea unui meci test cu spectatori în semifinalele Ligii Naţionale, în 24 sau 26 mai. Condiţii pentru fani: vaccinarea cu schema completă, test PCR sau test antigen rapid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În condiţiile în care Guvernul României a creat un cadru legal care să permită prezenţa spectatorilor la competiţiile sportive, clubul U-Banca Transilvania a trimis o adresă către Ministerul Tineretului şi Sportului, respectiv Comitetul Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă. Vineri, 14 mai 2021, am solicitat permiterea organizării unui meci test cu prezenţa spectatorilor, odată cu semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin. Acestea sunt programate la finalul lunii, aşa că am solicitat organizarea unei partide cu spectatori în data de 24 sau 26 mai 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca”, a anunţat, sâmbătă, clubul clujean.

În perspectiva organizării unei astfel de partide test, U BT Cluj a propus următoarele condiţii pentru persoanele care ar putea participa: să fie vaccinate cu schema completă, respectiv să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau să prezinte rezultatul unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, ori rezultatul certificat al unui test antigen rapid,  nu mai vechi de 24 de ore, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al MTS şi MS.

”Pe de altă parte, intrarea şi ieşirea spectatorilor la eveniment s-ar face pe căi de acces separate, cu menţinerea distanţării sociale de 1,5 metri şi purtarea obligatorie a măştii în incinta arenei. BT Arena, una dintre cele mai importante săli din ţara noastră, are o capacitate de 10.000 de locuri, permitând respectarea distanţei dintre scaune, la o capacitate de ocupare de 25%, în funcţie de cât ni se va permite. Din fericire, rata de incidenţă a virusului în municipiul Cluj-Napoca este în prezent este de sub 1.5 la mia de locuitori, iar procentul persoanelor vaccinate depăşeşte 40%”, a mai precizat U BT Cluj. 

În actualul sezon, U BT Cluj a găzduit, în condiţii pandemice şi de siguranţă, peste 15 bule la nivel de seniori şi juniori, fără a întâmpina probleme. 

U BT Cluj este liderul Ligii Naţionale, iar duminică va disputa prima partidă din trei programate în sferturile fazei play-off, cu CSM Galaţi, pe teren propriu.

Clubul a transmis şi un mesaj pro-vaccinare.

”Constatăm, cu bucurie, faptul că măsurile de relaxare au fost luate după ce rata de infectare a scăzut la nivel naţional. Drept dovadă, în acest sens se pot desfăşura diverse evenimente cu prezenţa publicului, inclusiv în interior. Considerăm, aşadar, că un meci test cu prezenţa spectatorilor este necesar şi mai mult decât binevenit. Conştientizăm că revenirea la normalitate poate fi adusă doar de vaccinarea masivă a populaţiei. Aşadar, îi îndemnăm pe suporterii noştri să meargă la vaccinare, în special că în acest weekend este programat un maraton al vaccinării, chiar la BT Arena. De asemenea, Centrul de vaccinare drive-through este deschis la Sala Sporturilor Horia Demian”.

Din 15 mai se aplică măsuri de relaxare la nivel naţional, iar în urma şedinţei de Guvern de vineri a fost modificată Hotărârea privind prelungirea stării de alertă. Conform acesteia, de sâmbătă pot avea loc în aer liber competiţii sportive cu prezenţa spectatorilor în limita a 25% din capacitatea arenelor, însă în sălile de sport este în continuare interzisă organizarea meciurilor cu asistenţă, până în 31 mai.

Ultimul meci de baschet în Liga Naţională, cu spectatori, s-a disputat în 9 martie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.