Trofeul UEFA Euro-2020 a ajuns la Bucureşti şi i-a fost înmânat, duminică, ambasadorului Bucureşti-Euro-2020, Dorinel Munteanu, de către viceprimarul general Stelian Bujduveanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Primarul Nicuşor Dan a declarat că este o onoare ca acest trofeu să se afle la Bucureşti şi a sublinit că primul oraş al României este pregătit pentru a primi echipele şi spectatorii. "Este o sărbătoare a fotbalului european, suntem mândri că Bucureştiul e parte din ea":

"Sărbătoarea fotbalului este o sărbătoare a sportului european şi sunt foarte mândru, suntem foarte mândri că Bucureştiul este parte din această sărbătoare.

Administraţia locală bucureşteană s-a angajat să facă investiţii, s-a angajat să facă anumite eforturi pentru acest eveniment.

Vreau să vă asigur că ne-am ţinut de cuvânt şi suntem în grafic cu tot ce trebuie să facem. Vreau să vă asigur că împreună cu sutele de voluntari vom face astfel încât la ora începerii evenimentului totul să fie pregătit pentru un eveniment de înaltă clasă. Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare, atât pentru sportivi, cât şi pentru spectatori. Vreau să mulţumesc partenerilor pe care i-am avut în acest efort pentru încredere, pentru colaborare, în special UEFA, Federaţiei Române de Fotbal, Ministerului Sporturilor.

Mai spun un lucru, este prima oară după mai bine de un an când avem evenimente sportive cu public, peste 13.000 de oameni vor fi prezenţi în Arena Naţională la meciurile de la EURO 2020. Este deci un semn de speranţă că vom reuşi cu toţii să trecem peste această pandemie.

Avem azi evenimentul Trophy Tour, prin care trofeul EURO 2020 va face turul oraşului. Este deci deschiderea oficială a acestui eveniment pentru Bucureşti.

Succes tuturor pentru un eveniment sportiv şi uman de excepţie! Sunteţi bineveniţi la Bucureşti! Welcome to Bucharest!".

Gheorghe Popescu, consilier al Guvernului României pentru UEFA Euro-2020, a declarat: "Cred  că pentru orice  jucător este important să participe la un astfel de turneu. Mulţumesc tuturor celor care au contriuit la munca extraordiară. Este o mare onoare să primim acest trofeu la Bucureşti. Eu,  Dorinel şi Belo, măcar să ne mulţumim cu o poză cu el, dacă nu am ocazia să-l câştigăm'.

Trofeul Henri Delauney, din 8 kilograme de argint, va parcurge un traseu prin Bucureşti care o să includă câteva zone şi edificii importante din oraş.

Evenimentul se va încheia la Arena Naţională, când, la ora 13.20, va avea loc cel de-al doilea eveniment de presă, la care vor susţine discursuri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu, UEFA Euro-2020 Venue Manager – Taras Mukovoz, preşedintele FRF –Răzvan Burleanu şi ministrul Tineretului şi Sportului – Eduard Novak. De asemenea, vor participa viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, Gabriela Szabo, Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu şi Gheorghe Popescu, precum şi oficialii FRF Florin Şari şi Răzvan Mitroi.

Bucureştiul va găzdui, în cadrul Euro-2020, patru partide, trei din grupa C şi o optime de finală.

viewscnt

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.