Antrenorul Mihai Teja a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că mijlocaşul Adrian Stoian nu s-a impus la FCSB deoarece a fost folosit pe un post care nu i se potriveşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat care e situaţia lui Adrian Stoian şi de ce nu l-a mai folosit aşa cum a anunţat, Teja a răspuns: "Face parte din lot până la sfârşitul campionatului. Dacă va fi nevoie de el, cu siguranţă va fi utilizat, el se antrenează foarte bine, este în lot. Mi-am dat seama că poate nu a fost folosit pe postul potrivit. Ca mijlocaş stânga, avem acolo jucători precum Coman, precum Tănase, sunt alţi jucători care evoluau de mai mult timp acolo. Ca mijlocaş central, nu este postul lui. Am încercat să-l folosim acolo, dar atât s-a putut. Nu a fost greşit transferul lui, dar nu s-a adaptat şi trebuia mai multă răbdare. Îmi pare rău pentru el, dar aşa au stat lucrurile."

Mihai Teja speră ca FCSB să câştige meciul cu CSU Craiova pentru a mai păstra şanse la titlu.

"Trebuie să câştigăm acest meci şi apoi vedem. La sfârşit, dacă ieşim campioni, cu atât mai bine. Dacă nu, asta e. Important este să fi un meci frumos şi la sfârşit noi să luăm cele trei puncte. M-aş bucura mult pentru noi, pentru suporterii noştri care cred în noi. Important este să ne câştigăm noi meciurile, apoi vom vedea ce se întâmplă. Este greu ca Papură să facă schimbări în trei meciuri. El este un antrenor tânăr, un antrenor bun, un antrenor care vrea să demonstreze. Cu siguranţă dacă va demonstra că merită mai mult îşi va păstra postul pentru sezonul viitor. Dar e greu să schimbe foarte multe lucruri în câteva săptămâni. Echipa avea o identitate, cred că are şi acum, sunt jucători valoroşi care pot fece diferenţa în orice moment. Am văzut că doar a schimbat sistemul un pic. Carlos Fortes este un jucător foarte bun, eu îl cunosc foarte bine, are calităţi extraordinare, a jucat foarte bine, dar nu e uşor să te adaptezi la o nouă echipă. Probabil are nevoie de o perioadă de adaptare, dar cu siguranţă el îşi va arăta calităţile", a spus el.

Tehnicianul FCSB nu este de acord ca un antrenor să nu se uite la meciurile din Liga Campionilor, aşa cum a făcut Corneliu Papură.

"Ai de învăţat foarte multe lucruri la fiecare meci, şi la Gaz Metan Mediaş cu Hermannstadt, şi la Chiajna cu Botoşani, din orice meci ai de învăţat. Atunci când un antrenor se uită la un meci nu este o relaxare, este o muncă în plus", a afirmat Teja.

El se aşteaptă la răbdare din partea patronului FCSB, Gigi Becali, dacă vrea să facă din echipa lui un "Juventus de România".

"Dacă domnul Becali a spus asta, probabil va avea şi răbdarea necesară. Dacă doreşte să facă un Juventus de România, eu cred că s-a referit la a face o echipă foarte puternică, care să câştige campionatul şapte ani, opt ani la rând, o echipă cu care să domini tot campionatul şi să câştigi la rând mult mai multe campionate", a declarat Teja.

Mijlocaşul Lucian Filip spune că nu se teme de atmosfera care va fi pe Stadionul Ion Oblemenco. El a explicat că lipsa de experienţă a jucătorilor FCSB a fost foarte importantă în lupta pentru titlu.

"Mi-aş dori să întâlnim la fiecare meci o atmosferă precum cea pe care o întâlnim mâine. Cred că Liga I sau România are nevoie de suporteri aşa numeroşi. Nu cred că e un impediment pentru noi. Suntem jucători cu experienţă, am mai jucat atâtea meciuri cu miză şi sunt sigur că ne vom impune. Regret că am pierdut foarte multe puncte cu echipele mici. Probabil din cauza lipsei de concentrare, nu e vorba de valoare. Jucătorii tineri oscilează mereu, ori joacă foarte bine, ori joacă mai puţin bine, e o chestiune greu de gestionat. Cred că în anii precedenţi, când am câştigat tilul, jucătorii aveau mai multă experienţă. E greu să ajungem în grupele cupelor europene, e un salt destul de mare într-un timp scurt, o echipă are nevoie de răbdare, iar în România nu prea există răbdare, deci e un lucru greu de realizat", a spus el.

Meciul CSU Craiova - FCSB din etapa a VIII-a a play-off-ului Ligii I va avea loc duminică, de la ora 21.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.