Mai puţin de 1.100 de suporteri din Spania vor merge în Arabia Saudită să urmărească meciurile din semifinalele Supercupei Spaniei, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima semifinală va opune, miercuri, Valencia, deţinătoarea Cupei Spaniei, echipei Real Madrid, locul 3 în campionat. În cealaltă semifinală se vor întâlni, joi, FC Barcelona, campioana Spaniei, şi Atletico Madrid, locul 2 în ediţia trecută a LaLiga.

Supercupa Spaniei, fondată în 1982, are un nou format, cu patru echipe şi trei meciuri (semifinale şi finală), faţă de două, o întâlnire tur-retur, între campioană şi câştigătoarea Cupei Spaniei, până în 2018. Ediţia trecută s-a disputat într-o singură manşă, la Tanger (Maroc).

Acum, la competiţie participă campioana, câştigătoarea Cupei Spaniei, vicecampioana şi finalista Cupei Spaniei. În acest sezon. Barcelona este şi echipa campioană, şi finalistă a Cupei Spaniei (a pierdut, 1-2, cu Valencia), astfel că echipa de pe locul al treilea din LaLiga, Real Madrid, a fost ultima formaţie calificată.

Meciurile se vor disputa în Arabia Saudită, la Jeddah, pe Stadionul Regele Abdullah, de 62.000 de locuri. Semifinalele sunt programate la 8 şi 9 ianuarie, iar finala la 12 ianuarie 2020. Arabia Saudită va găzdui următoarele trei ediţii ale Supercupei Spaniei, iar federaţia de fotbal de la Madrid ar urma să încaseze din acest contract 30 de milioane de euro pe sezon.

Dacă la meciul FC Barcelona - Atletico Madrid toate biletele au fost epuizate, la partida Valencia - Real Madrid mai sunt puţine tichete disponibile.

Însă din cei 120.000 de potenţiali spectatori, doar în jur de o mie vor veni din Spania. Aceştia din urmă au avut la dispoziţie 12.000 de bilete la fiecare meci.

Cele mai multe tichete le-a vândut Real Madrid, 700, urmată la distanţă de FC Barcelona, 300, Atletico Madrid, 50, şi Valencia, 26. Dar şi printre aceştia sunt destui cumpărători care locuiesc în zona Golfului.

"Călătoria este foarte scumpă, aproximativ 3.000 de euro de persoană. O călătorie de o zi costă 2.110 euro plus mâncare şi altele", a declarat Efigenio Albadalejo, preşedintele fan clubului Ramon Mendoza.

Din cei 450 de membri ai fan clubului, doar 17 vor merge în Arabia Saudită să susţină echipa Real Madrid, deşi biletele de intrare la meci nu sunt scumpe, preţurile fiind între 25 şi 37 de euro.

Valencia a decis să suporte costurile biletelor pentru propriii fani care vor face deplasarea. Conducătorii de la Real Madrid sunt mai puţin generoşi. Ei vor suporta costul biletelor fanilor doar dacă echipa nu se va califica în finală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.