Superbet, compania de tech & entertainment care se află printre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, a devenit partener strategic al Federaţiei Române de Minifotbal. În urma acestui acord, Superbet devine sponsor principal al echipei naţionale de minifotbal şi partener strategic al proiectelor desfăşurate de federaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La evenimentul de semnare a parteneriatului au participat Vlastimir Vukadinović, Director de Marketing în cadrul Superbet, Ioan Onicaş, preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal (FRM), Octavian Goga şi Raoul Borşoş, membri în Comitetul Executiv al FRM.

„Semnarea parteneriatului cu Federaţia Română de Minifotbal reconfirmă misiunea noastră de a sprijini sportul românesc şi la nivel de comunitate. Minifotbalul se joacă în toate colţurile ţării iar echipa naţională se poate mândri cu nişte rezultate extraordinare. Aşa cum şi baschetul 3x3 a devenit sport olimpic, exprimările fotbalului, în variile sale forme, vor creşte cu siguranţă, luând în calcul apetitul spectatorilor din viitor pentru content sportiv comprimat, mai rapid, mai creativ. Credem în capacitatea competiţiilor de minifotbal de a aduce sportul rege aproape de orice mediu social, în orice regiune din România şi suntem bucuroşi să punem umărul la o mai bună promovare a activităţilor acestor oameni pasionaţi”,” a declarat Vlastimir Vukadinović, Director de Marketing, Superbet.

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi tricoul oficial pe care echipa României îl va purta la Campionatul Mondial de Minifotbal, care va fi găzduit de Emiratele Arabe Unite, în perioada 26 octombrie - 4 noiembrie 2023. România este cap de serie în grupa D de la Mondial, alături de puternicele reprezentative ale Spaniei, Statelor Unite ale Americi şi Libanului.

„Suntem încântaţi de semnarea acestui parteneriat cu Superbet, un nume care a devenit important în susţinerea sportului românesc în ultimii ani. De asemenea, ne bucurăm că am reuşit să urmăm modelul cluburilor din Superliga de Fotbal a României şi să asociem numele şi brandul Federaţiei noastre cu Superbet. Minifotbalul a devenit un fenomen de mulţi ani în ţara noastră, fiind practicat de un număr foarte mare de persoane, iar acum, odată cu apariţia Federaţiei Naţionale, imaginea şi brandul acestui sport nu pot decât să crească. Acestea vor creşte prin astfel de parteneriate care aduc un plus valoare, nu doar Federaţiei sau echipei naţionale a României, ci şi întreg fenomenului minifotbalistic românesc. Suntem convinşi că, alături de Superbet, vom reuşi să aducem o mulţime de beneficii practicanţilor acestui sport de masă cât şi partenerilor noştri din acest proiect ”, a declarat Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal.

România este una dintre forţele minifotbalului la nivel internaţional, fiind singura ţară care, alături de Brazilia, SUA, Mexic, Cehia şi India, a participat la toate ediţiile Cupei Mondiale, din 2015 şi până în prezent. Mai mult decât atât, la două dintre ediţiile precedente, în SUA în 2015 şi la cea mai recentă, în Australia în 2019, echipa noastră a câştigat medalia de bronz.

Pe lângă performanţele înregistrate la Campionatul Mondial, echipa noastră de minifotbal este considerată şi cea mai titrată dintre participantele la Campionatul European, remarcându-se cu 6 titluri continentale (obţinute între 2010 şi 2015), 2 prezenţe în finala competiţiei la cele mai recente turnee, în Ucraina în 2018 şi în Slovacia anul trecut. România s-a calificat şi a participat la toate ediţiile Campionatului European, reuşind 9 calificări în semifinale, din cele 10 ediţii organizate până acum.

Inclusiv la nivel de cluburi, România stă excelent în privinţa performanţelor sportive, echipele româneşti reuşind să câştige de două ori Liga Campionilor (EMF Champions League), prin MAV Sports Timişoara în 2018 şi AEK Oradea, anul trecut, de două ori EMF Eurocup (echivalenta Europa League) din două ediţii, prin Danco Pro Bucureşti în 2019 şi Nova Vita Tg-Mureş anul trecut, dar şi toate celelalte trofee puse în joc de Federaţia Europeană, cum ar fi Masters, competiţia rezervată jucătorilor cu vârsta de peste 40 de ani sau Business Cup, competiţia echipelor provenite de la Firme şi Instituţii.

La nivel intern, anul acesta, Campionatul Naţional de Minifotbal a fost câştigat de echipa Ajax Dulcisimo Galaţi, pentru care a evoluat şi Alexandru Bourceanu, fost jucător al FCSB şi al naţionalei de fotbal a României. Alte nume importante de foşti jucători de fotbal care s-au reprofilat la minifotbal, prezente la turneu final de la Bistriţa, au fost: Sergiu Costin, Stelian Stancu, Marius Mitu sau Sorin Frunză.

La finala turneului, în care Superbet a fost partener al FRM, meciul dintre echipa gazdă, Extratereştrii Bistriţa şi Ajax Dulcisimo a fost urmărit din tribune de peste 1.000 de spectatori, record la un turneu naţional de profil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.