Fostul team principal al Ferrari Stefano Domelicali îl va înlocui pe Chase Carey în funcţia de CEO al deţinătorului drepturilor comerciale ale Formulei 1, F1 Group, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Italianul Domenicali, 55 de ani, a condus Scuderia Ferrari între 2008 şi 2014, după ce, anterior, a fost director sportiv timp de zece ani. El este din 2016 directorul executiv al producătorului de automobile sport Lamborghini, companie deţinută de Audi, parte a Volkswagen Group, şi preşedinte al comisiei de monoposturi a FIA.

Domenicali a fost conducătorul Ferrari când echipa de la Maranello a cucerit ultimul titlu mondial în F1, în 2008, la constructori.

Carey a devenit CEO al Formula One Group, în 2017, după ce a Liberty Media a achiziţionat drepturile comerciale ale Marelui Circ.

Transferul de putere la vârful executiv al F1 Group se va face până la finalul acestui an. Carey va rămâne preşedinte al F1 Group.

Numirea lui Domenicali în această funcţie va însemna că atât deţinătorul drepturilor comerciale, cât şi forul care guvernează regulamentul sportiv şi cel tehnic, Federaţia Internaţională de Automobilism, vor fi conduse de foşti şefi ai Ferrari, francezul Jean Todt fiind preşedinte al FIA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.