Statuia fotbalistului Zlatan Ibrahimovic din Malmo a fost dărâmată de pe soclu după un nou act de vandalism, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distrugerea a fost descoperită duminică, la ora locală 03.30, iar alături era scris mesajul "luaţi-o de aici". Capul statuii a fost acoperit cu un tricou cu stema Suediei.

"Pot înţelege că mulţi oameni sunt dezamăgiţi de comportamentul lui Zlatan, dar nu merită să vandalizezi statuia. Ar fi fost mai bine să-ţi exprimi insatisfacţia într-un mod democratic", a declarat viceprimarul Frida Trollmyr pentru AFP.

Acesta este ultimul dintr-un şir de acte de vandalism la care a fost supusă statuia de bronz, înaltă de 3,5 de metri, amplasată lângă stadionul din Malmo. Statuia a fost vopsită şi arsă, un capac de toaletă a fost agăţat de unul dintre braţe, iar nasul a fost tăiat.

Fanii echipei Malmo FF, unde şi-a început cariera Zlatan, se consideră trădaţi după ce fostul internaţional suedez a devenit coproprietar al clubului Hammarby, preluând 25 la sută din acţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.