Comitetul Executiv (ComEx) al Comitetelor Olimpice Europene (EOC), din care face parte şi Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, s-a reunit din nou în regim de urgenţă pentru a discuta despre înrăutăţirea situaţiei şi criza umanitară după invazia Rusiei în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
EOC şi-a manifestat sprijinul şi este solidar cu Ucraina, în spiritul declaraţiilor şi acţiunilor recomandate de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO).
 
Prin urmare, după consultarea Comitetului de Organizare Vuokatti 2022 şi a tuturor părţilor interesate relevante şi luând act de deciziile recente ale federaţiilor internaţionale participante, EOC a ajuns la următoarea decizie:
 
Sportivii şi oficialii din Rusia şi Belarus nu vor mai participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European de Iarnă din 2022 (FOTE) care va avea loc la Vuokatti, Finlanda, în perioada 20-25 martie.
 
"EOC recunoaşte că declaraţia CIO impune măsuri excepţionale pentru organizatorii de evenimente care urmează să aibă loc într-un termen foarte scurt. Cu toate acestea, pentru a proteja bunăstarea acestor tineri sportivi, precum şi pentru a proteja integritatea evenimentului, EOC consideră că sportivii ruşi şi belaruşi nu ar trebuie să concureze la FOTE Vuokatti în nicio calitate.
 EOC ia această decizie cu reticenţă din cauza vârstei tinere excepţionale a sportivilor afectaţi. Cu toate acestea, după cum a declarat CIO: „Aceasta este o dilemă care nu poate fi rezolvată”.EOC continuă să monitorizeze războiul din Ucraina în fiecare oră şi va oferi noi actualizări în timp util cu privire la abordarea unificată a deciziilor pe care le pot lua Comitetele Olimpice Naţionale Europene în sprijinul sportivilor şi poporului din Ucraina", anunţă COSR.
 
Urmând linia transmisă de Comitetul Olimpic Internaţional şi cea a Comitetelor Olimpice Europene, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român îşi manifestă sprijinul pentru Comitetul Olimpic din Ucraina, pentru sportivii ucraineni.
 
Astfel, COSR pune la dispoziţia acestora baza de pregătire din Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani.
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.