World Triathlon, forul mondial de triatlon, a anunţat, joi, că susţine recomandările CIO cu privire la sportivii ruşi şi belaruşi şi le va permite acestora să concureze ca neutri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În principiu, World Triathlon susţine dezvoltarea unei căi pentru ca sportivii şi oficialii independenţi şi neutri cu paşapoarte ruseşti şi belaruse să concureze în sporturile noastre. World Triathlon, în consultare cu CIO şi ASOIF, va lucra în vederea dezvoltării proceselor de revizuire independente necesare pentru a permite şi a planifica revenirea acestor persoane la competiţiile şi evenimentele noastre”, a precizat forul internaţional.

Conducerea forului şi-a reafirmat solidaritatea cu Ucraina în contextul războiului declanşat de Rusia şi a subliniat că “independenţa oricărui sportiv sau oficial reprezintă o condiţie pentru ca persoanele respective să revină la competiţiile World Triathlon”.

Tenisul de masă, nataţia, scrima, judo şi taekwondo se numără printre sporturile olimpice care au făcut paşi pentru reintegrarea sportivilor din Rusia şi Belarus ca neutri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.