Preşedintele CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a declarat, joi, că responsabilitatea găsirii unei soluţii în ceea ce priveşte soarta meciului cu Astra Giurgiu îi revine conducerii LPF, nu Adunării Generale a ligii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"DSP Giurgiu şi LPF-ul să-şi asume responsabilităţile. Ce se întâmplă dacă cineva de la Astra  e în incubaţie şi jucăm şi opreşte meciul cu CFR? Cine îşi asumă responsabilităţile? Responsabilităţile nu sunt ale noastre. Cine conduce trebuie întotdeauna să-şi ia responsabilităţile. De aia sunt puşi acolo. Nu să vină... Ei conduc. Ce, să vină alţii după aia să voteze, să spune cum doresc? Nu, domne, eşti acolo şi decide! Că fac 18 sau 16 echipe, că înterup meciuri, că dau 3-0, că nu dau 3-0. De aia eşti pus acolo, că te apelează lumea <dom' preşedinte>, <jupânu'> sau nu ştiu cum, să iei decizii. Eu nu te-am ales pe tine o dată ca pe urmă să ne chemi iar la discuţii. Mergem pe ideea că cine e pus în capul trebii să conducă pe ideile lui. Am zis că are idei novatoare, că e deştept şi să decidă. Care e vina noastră în această situaţie? Avem noi vină că se joacă sau nu se joacă meciul? De ce nu au pus meciul luni sau marţi, când a jucat şi CFR-ul? Dacă era marţi, numai era băiatul bolnav. E vina noastră că meciul a fost pus miercuri? Noi ne conformăm la ceea ce se întâmplă. De ce trebuia să ajungem pe 3 august, de ce nu se joacă finala cupei pe 3 august? Erau doar două echipe împlicate, nu şase echipe. Noi nu avem un mare avantaj, ne va lipsi ritmul de joc dacă nu se joacă partida asta, cu Astra. Sunt mai avantajaţi CFR-ul, chiar dacă joacă trei meciuri în şapte zile, că se pregătesc prin jocuri şi întotdeauna forma sportivă şi starea de concurs ţi-o iei mai bine din jocuri, decât din antrenamente. Sa ia decizii, nu avem jupâni la ligă, la DSP! Să se ducă să-şi facă analizele la Cluj, ăştia de la Astra, să treacă prin DSP Cluj", a declarat Cârţu, la Pro X.

El exclude posibilitatea ca meciul cu Astra să se joace sâmbătă: "Am citit o aberaţie, că să ne testăm vineri şi să jucăm sâmbătă. Păi noi suntem calul de experienţă, de bătaie să jucăm noi sâmbătă cu Astra şi jucăm şi luni finala campionatului? Ai 48 de ore să joci celălalt meci, de unde treaba asta? De unde e aberaţia asta? Cum să faci aşa ceva? Păi ce, noi suntem bătaia de joc a campioantului sau cum? Cum poate să gândescă cineva aşa ceva? Să ne prejudiciezi nouă... Dar de ce nu pui şi CFR-ul să joace sâmbătă?"

Mijlocaşul croat al echipei Astra Giurgiu, Ljuban Crepulja, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, astfel că meciul programat miercuri, de la 21.30, în etapa a IX-a a play-off-ului Ligii I, cu CS Universitatea Craiova a fost amânat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.