Cotidianul The Sun a scris, luni, că fostul antrenor Alex Ferguson este cel care "trage sforile" la Manchester United după plecarea portughezului Jose Mourinho.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ferguson a antrenat 27 de ani echipa din Manchester, înainte de a se retrage, în 2013. De atunci, el a rămas în conducerea clubului, dar cu un rol mai mult simbolic. Tot de atunci, performanţa a cam lipsit pe Old Trafford, David Moyes, Louis Van Gaal şi Jose Mourinho având puţine realizări la cel mai valoros club din lume.

The Sun scrie că, odată cu demiterea lui Mourihno, Sir Alex a revenit în forţă, având calitatea de consultant şi influenţând deciziile importante pe care clubul le-a luat şi le ia. Potrivit sursei citate, Ferguson conduce acum clubul din umbră, el fiind cel l-a adus pe fostul său elev Ole Gunnar Solskjaer ca antrenor interimar.

Solskjaer a recunoscut că se consultă în permanenţă cu fostul său manager, despre care spune că este mentorul lui.

"Sir Alex m-a inflenţat cu totul, să fiu cinstit, modul în care lucra cu oamenii, mondul în care conducea clubul, cum ţinea 25 de internaţionali fericiţi şi înfometaţi de dorinţa de a se perfecţiona. Sir Alex este mentorul meu", a declarat tehnicianul norvegian, care a precizat că aplică filozofia de atac a lui Ferguson.

Alex Ferguson nu s-a limitat numai la Solskjaer, ci şi-a readus în club fosta sa "mână dreaptă", Mike Phelan. Acesta este acum asistentul lui Solskjaer.

Un alt elev al lui "Fergie", fostul portar Peter Schmeichel, se pregăteşte şi el să revină la United, ca director sportiv.

Ferguson, care va împlini 77 de ani peste o săptămână, şi-a revenit aproape miraculos după ce a suferit o hemoragie cerebrală la începutul lunii mai. După mai puţin de cinci luni, legendarul manager era din nou în tribunele Stadionului Old Trafford, pentru a-şi urmări echipa de suflet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.