Simona Halep, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului şi de alte două ori finalistă, a fost eliminată în sferturile de finală ale French Open, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA. Simona Halep va coborî pe locul 8 WTA, după ce nu şi-a apărat titlul de anul trecut. Americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA, a declarat că i-au cam "tremurat mâinile" la meciul cu Simona Halep, mai ales în momentele decisive.Simona Halep, locul 3 mondial, a declarat, joi, că este dezamăgită de înfrângerea din meciul cu Amanda Anisimova, dar continuă să fie pozitivă, subliniind că a avut multe de învăţat din actuala ediţie de la Roland Garros.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep: Sunt dezamăgită de această înfrângere, dar rămân pozitivă; Am multe de învăţat din acest turneu
CITEȘTE ȘI Anisimova, după meciul cu Halep: Mi-au cam tremurat mâinile, nu a fost chiar aşa uşor

Simona Halep a fost fără replică în faţa Amandei Anisimova, care jucat impecabil pe arena Philipe Chatrier. Cu un bagaj complet de lovituri la numai 17 ani, americanca a avut o evoluţie curajoasă, precisă şi foarte agresivă. Ea a lovit unde a vrut, tare şi bine plasat, cu o abordare sigură, dar şi inteligentă, a servit excelent, s-a mişcat foarte bine, acoperind întregul teren şi nu a ajuns niciodată sub presiune.

Jucătoarea română a fost o umbră sportivei care anul trecut ridica trofeul deasupra capului. Cu un prim serviciu care a intrat când şi când, cu al doilea penalizabil aproape de orice jucătoare cu care evoluează, Halep a pornit din start cu handicap. Foarte puţine lovituri direct câştigătoare au trecut în dreptul Simonei Halep, care a fost mai lentă ca niciodată, ajungând târziu la mingile adversarei. În plus, a fost generoasă cu punctele risipite neforţat, contribuind şi ea astfel la succesul jucătoarei cu origini ruse.

Simona Halep a revenit oarecum în joc în setul secund, când a egalat de la 1-4, dar a făcut acest lucru pe fondul unor dereglări în evoluţia Amandei Anisimova şi nu pentru că românca a jucat altceva. 

Halep a ţinut greu pasul cu Anisimova până la 2-2, după care a început spectacolul oferit de americancă. Şapte ghemuri a câştigat la rând aceasta, cu primul break la 3-2. În setul I, pe care Anisimova l-a luat cu 6-2, în 28 de minute, Halep a avut o singură minge de a câştiga pe serviciul rivalei, la 2-4, ratată însă.

Setul al doilea a început de la 0-3, cu break la 0-1. Halep a avut şansa de câştiga pe serviciul adversarei la 1-3, când a ratat trei mingi de break. Ea a reuşit singurul break din meci la 2-4, apoi a egalat la 4. Halep a avut o minge de 5-4, pe serviciul Amandei Anisimova, dar nu a concretizat-o şi apoi a cedat şi setul secund, cu 6-4, după 68 de minute de la start.î

Acest meci trebuia să se dispute miercuri, dar a fost amânat o zi din cauza ploii.

Amanda Anisimova a întrecut-o pe Simona Halep mai clar de cât pe Irina Begu, când s-a impus, în turul al treilea, cu scorul de 7-6 (6), 6-4.

Jucătoarea americană va evolua în penultimul act cu australianca Ashleigh Barty, locul 8 WTA, care a învins-o, cu 6-3, 7-5, pe americanca Madison Keys, locul 14 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 415.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.