Sezonul 2020 al Campionatului Mondial de MotoGP se va încheia la 22 noiembrie, în Portugalia, pe circuitul de la Portimao, cu, speră organizatorii, spectatori în tribune, a anunţat Federaţia Internaţională de Motociclism, într-un comunicat, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autodromo Internacional do Algarve, inaugurat în 2008, va găzdui, astfel, în premieră, curse de motociclism viteză, la doar o lună după ce aici va avea loc, tot pentru prima dată, o etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 (23-25 octombrie).

MotoGP a avut ultima cursă în Portugalia în mai 2012, la Estoril.

"Lucrăm pentru a primi spectatori pentru cursa noastră. Vom începe cu o capacitate de 30.000 de fani pentru weekend-ul cursei (20-22 noiembrie), apoi vom decide cu Dorna (n.r. - promotorul MotoGP) şi cu autorităţile din domeniul sănătăţii următorii paşi", a spus administratorul circuitului, Paulo Pinheiro.

Puternic perturbată de pandemia de coronavirus, ediţia din acest an a CM de MotoGP va avea 14 curse, majoritatea în Peninsula Iberică. Până în prezent s-au disputat trei etape, două la Jerez şi una la Brno.

Programul mai prevede două grand-prix-uri la Spielberg (Austria, 16 şi 23 august), două la Misano (Italia, 13 şi 20 septembrie), la Barcelona (Spania, 27 septembrie), la Le Mans (Franţa, 11 octombrie), alte două pe circuitul din Aragon (Spania, 18 şi 25 octombrie) şi alte două la Valencia (tot Spania, 8 şi 15 noiembrie).

Marele Premiu al Qatarului, prima etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, programată la 8 martie, pe circuitul Losail, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

Totuşi, cursele de Moto2 şi Moto3, clasele "anticameră", au avut loc, dar apoi cea de MotoGP nu s-a mai desfăşurat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.