Sezonul 2020/2021 al Ligii Campionilor la hochei pe gheaţă a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Startul Ligii Campionilor fusese deja amânat de două ori în acest sezon din cauza coronavirusului.

Miercuri, Champions Hockey League, compania care organizează competiţia (reunind Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă, mai multe ligi naţionale şi mari cluburi), a anunţat anularea ediţiei 2020/2021 din cauza impactului pandemiei Covid -19. În special, restricţiile de circulaţie din mai multe ţări au ridicat probleme care s-au dovedit de nedepăşit.

"După ce a luat în considerare toate lucrurile, Consiliul CHL a ajuns la concluzia foarte dificilă că a disputa un sezon 2020/21 nu este uşor de gestionat pentru Champions Hockey League sau pentru cluburile participante, atât din punct de vedere operaţional, cât şi economic. Sănătatea şi siguranţa tuturor echipelor participante este cea mai mare prioritate şi, odată cu dezvoltarea actuală a situaţiei epidemiologice, din păcate nu am putea garanta că toată lumea se întoarce întotdeauna acasă cu o sănătate bună şi fără a fi nevoie să fie supusă restricţiilor de carantină, indiferent de cât de sofisticate sunt conceptele noastre de protecţie", a arătat preşedintele CHL, Peter Zahner.

Cupa Continentală, a doua competiţie europeană ca importanţă, a fost anulată în august, din aceleaşi motive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.