Sergio Perez, primul pilot din Formula 1 testat pozitiv cu noul coronavirus, s-a declarat extrem de trist şi dezamăgit de faptul că nu va putea lua startul în Marele Premiu al Marii Britanii, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După cum ştiţi, am fost testat pozitiv pentru Covid-19. Sunt extrem de dezamăgit şi trist. A fost una dintre cele mai triste zile ale carierei mele. Ne-am pregătit bine pentru ca acest weekend să fie sută la sută, maşina este foarte performantă şi echipa mea a făcut o treabă grozavă. Sunt foarte trist că am fost infectat, dar asta arată cât de vulnerabili suntem toţi la acest virus. Am urmat toate instrucţiunile FIA şi cele ale echipei mele. După Marele Premiu al Ungariei, am călătorit cu un avion privat în Mexic timp de două zile, pentru a o vedea pe mama mea, după ce a avut un accident. Imediat ce a părăsit spitalul, am avut voie să o văd. Apoi am revenit în Europa, urmând în continuare aceleaşi protocoale. Şi l-am luat, nu ştiu unde. Nu am simptome. Vreau să le mulţumesc colegilor mei, echipei mele, autorităţilor, fanilor pentru tot sprijinul acordat. Este un moment dificil de trăit, dar sunt sigur că voi reveni mai puternic. Staţi în siguranţă, aveţi grijă de voi şi de cei dragi şi sper să ne revedem pe un circuit foarte curând", a declarat Perez, 30 de ani.

Germanul Nico Hulkenberg va pilota, la Marele Premiu al Marii Britanii, monopostul Racing Point condus până acum de Sergio Perez, după ce mexicanul a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Hulkenberg, 32 de ani, a evoluat ultima dată în F1 anul trecut, pentru Renault.

Germanul a sosit, joi, la Silverstone, şi fost supus deja la două teste pentru Sars-CoV-2. El a ajuns în paddock-ul echipei, vineri, cu zece minute înainte de prima sesiune de antrenamente a MP al Marii Britanii şi a reuşit să efectueze câteva tururi, înregistrând al nouălea timp.

Fosta Force India nu are piloţi de rezervă, dar poate apela la cei de teste ai Mercedes, mexicanul Esteban Gutierrez şi belgianul Stoffel Vandoorn. Primul nu a mai concurat în Formula 1 din 2016, iar al doilea este implicat şi în Formula E şi trebuie să participe la o cursă la Berlin, astfel că oficialii echipei Racing Point s-au orientat către unul dintre cei mai experimentaţi piloţi fără contract.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.