Jucătoarea de tenis Serena Williams a fost desemnată sportiva americană a anului, pentru a cincea oară, de agenţia Associated Press, informează WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rapida revenire în tenis după o problemă de sănătate suferită în urma naşterii copilului ei a fost o victorie în sine şi, pentru asta, Williams a fost votată sportiva anului pentru a cincea oară", a arătat editorul AP Sports Brian Mahoney.

Serena Williams a mai fost desemnată sportiva anului în 2002, 2009, 2013 şi 2015, ani în care a dominat tenisul feminin.

Jucătoarea clasată acum pe locul 16 WTA le-a devansat în ancheta din 2018, realizată în rândul editorilor de sport şi de ştiri din SUA, pe gimnasta Simone Billes, pe baschetbalista Arike Ogunbowale de la Univeristatea Notre Dame, pe campioana olimpică la snowboard Chloe Kim şi pe înotătoarea Katie Ledecky.

După ce a născut o fetiţă în septembrie 2017, Serena Williams a revenit în competiţii în acest an, la Indian Wells. Fostul lider WTA a jucat două finale de grand slam, la Wimbledon şi la US Open, ambele pierdute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.