Meciul Garbine Muguruza - Johanna Konta din turul al doilea al Australian Open a început, vineri, la ora locală 00.30, şi s-a încheiat la 03.12, iar programarea întâlnirii la o astfel de oră târzie a produs nemulţumirea celor două jucătoare, dar şi altor sportive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maria Şarapova afirmă că ea nu este pregătită să joace după miezul nopţii şi îi consideră nebuni pe cei care se antrenează după ora 00.00. Ea spune că nici spectatorii nu ar dori să vadă meciuri după miezul nopţii.

"Cred că este evident de ce au făcut asta... pentru vânzările de bilete. Deci este o componentă de afaceri, pe care trebuie să o înţelegem, dar din perspectiva turneului, cred că este nevoie de flexibilitate, deoarece nimeni nu este interesat să vadă două jucătoare de top intrând pe teren după miezul nopţii", a declarat Şarapova, potrivit Reuters.

Joi, meciurile de pe Margaret Court Arena au fost foarte lungi, astfel că partida Muguruza - Konta a fost împinsă după miezul nopţii. Organizatorii le-au propus sportivelor să joace pe Terenul 3, dar numai după ce partida care se desfăşura la ora aceea pe Margaret Court, Alexander Zverev - Jeremy Chardy, a ajuns la scorul de 4-0 în decisiv pentru german.

Cele două jucătoare au refuzat mutarea meciului, argumentând că terenul este murdar de excremente de pescăruş şi curăţarea lui ar fi făcut ca timpul câştigat să fie neglijabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.