Şapte componenţi ai loturilor de kaiac-canoe calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost depistaţi pozitiv, a declarat, vineri, pentru News.ro, Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este vorba de aproape tot lotul de kaiac-canoe, după ce în urmă cu o săptămână au fost depistaţi doi sportivi s-a făcut un control antidoping la iniţiativa COSR prin Agenţia naţională antidoping şi şapte sportivi calificaţi la JO au ieşit pozitiv. Bine, acum ANAD trebuie să-i nominalizeze pentru că ei mai au dreptul şi la proba B. Este vorba de toţi sportivii majori, ceea ce ne îngrijorează foarte mult şi ne demonstrează că am făcut bine că am cerut aceste controlae înainte de JO. Şi cei care nu au crezut că vom face asta s-au înşelat amarnic", a declarat Dobrescu.

Acesta a adăugat că COSR va cere să se facă o investigaţie după aceste noi controale anditoping. "Este flageul numărul 1 al sportului, este o situaţie fără precedent şi vom cere să se facă o investigaţie, pentru că nu este posibil ca sportivii, tot lotul să fi luat ceva fără ştiinţa personalului medical sau antrenorilor. Facem un apel public şi la federaţie şi la cluburi, pentru că majoritatea sunt de la Steaua şi Dinamo, cluburi de forţă din România să facă propriile investigaţii pentru a afla cine a permis aceste lucruri", a adăugat Dobrescu pentru News.ro

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La începutul lunii kaiacistul Ionuţ Mitrea de la CS Dinamo a fost depistat pozitiv cu meldonium, în timp ce canoistul Liviu Dumitrescu a fost depistat pozitivi cu un hormon de crepetere.

De asemenea, atleţii Mihai Donisan şi Claudia Ştef, ambii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, au fost depistaţi cu meldonium, la fel ca şi Mirela Lavric şi biatlonista Eva Tofalvi.

Un alt sportiv depistat pozitiv vineri este pugilistul Lucian Bute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.