Peluza Nord a Stadionului Olimpic a fost închisă pentru un meci, după ce suporteri ai echipei Lazio au proferat scandări rasite la adresa jucătorului echipei AC Milan Tiemoue Bakayoko, la meciul din Cupa Italiei. Sancţiunea este însă cu suspendare, pentru o perioadă de un an, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În schimb, jucătorii milanezi Bakayoko şi Franck Kessie au de plătit câte o amendă de 33.000 de euro, pentru că i-au provocat pe fanii laziali, însă nu la meciul din cupă, ci la cel anterior, disputat cu 11 zile înainte, în campionat (1-0 pentru Milan).

Scandalul a pornit înaintea partidei din 13 aprilie, când Francesco Acerbi de la Lazio a evocat superioritatea echipei romane faţă de rivala milaneză. După ce Milan a câştigat, Kessie, care a marcat golul victoriei din penalti, şi Bakayoko au arătat tricoul lui Acerbi pe San Siro, în semn ironic faţă de declaraţiile lui Acerbi.

Apoi, mijlocaşul francez al echipei AC Milan, Tiemoue Bakayoko, a fost vizat de scandări rasiste ale suporterilor formaţiei Lazio, la meciul din semifinalele Cupei Italiei, câştigat de romani, tot în deplasare, la 24 aprilie, şi tot cu 1-0.

"Această banană este pentru Bakayoko", au scandat fani ai oaspeţilor.

În timpul partidei de cupă, Bakayoko şi coechipierul său Franck Kessie au fost hiduiţi la fiecare atingere a balonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.