Campionatul de fotbal din America de Nord (MLS) s-a reluat miercuri, cu victoria, scor 2-1, a echipei Orlando împotriva formaţiei Inter Miami, patronată de David Beckham, după o ceremonie antirasism şi în condiţiile în care răspândirea coronavirusul ar putea duce la retragerea unor echipe din competiţie, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul a avut loc la complexul ESPN World Wide of Sports de la Disney World, în Florida. Atacantul portughez Nani, fost jucător de la Manchester United, a adus victoria echipei Orlando, în minutul 90+7. Chris Mueller '70 a egalat, după ce Juan Agudelo '47 a deschis scorul pentru Inter Miami.

Cu puţin timp înainte de start, zeci de jucători de la diferite cluburi din MLS s-au aliniat în jurul terenului, pentru a protesta în tăcere faţă de rasism şi de violenţele poliţiei. Jucătorii, îmbrăcaţi în tricouri negre şi purtând măşti şi mănuşi negre, au ţinut pumnii ridicaţi timp de opt minute şi 46 de secunde, o referire la decesul lui George Floyd, survenit la 25 mai, la Minneapolis, cu gâtul aflat tot atât timp sub genunchiul unui poliţist.

Chiar după fluierul de start, jucătorii din Miami şi Orlando au îngenuncheat, într-un gest de solidaritate cu mişcarea antirasistă Black Lives Matter care a traversat lumea în semn de protest după moartea lui George Floyd.

Campionatul MLS, suspendat după două etape, la jumătatea lunii martie, s-a reluat, miercuri, la Orlando, într-un format similar cu Cupa Mondială, cu o fază a grupelor şi cu una eliminatorie, într-o "bulă" care trebuie să protejeze participanţii de noul coronavirus.

Însă patru noi jucători de la Nashville SC au contractat virusul Sars-CoV-2, potrivit site-ului de The Athletic. Dacă informaţiile sunt confirmate, această situaţie ar duce numărul de jucători pozitivi ai echipei la nouă. Primele cinci cazuri au fost confirmate marţi. 

FC Dallas a fost nevoită să se retragă din competiţie, luni, după ce zece jucători şi un membru al staff-ului au fost testaţi pozitiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.