Rusul Nikita Mazepin va pilota unul dintre monoposturile Haas, în sezonul 2021 al Campionatului Mondial de Formula 1, în care ar putea fi coechipier cu Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, informează motorsport.com

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mazepin ocupă locul 3 în clasamentul piloţilor din Formula 2, cu o etapă rămasă de disputat, în Bahrain, el câştigând în 2020 cursele de la Silverstone şi Mugello.

Nikita Mazepin va fi al patrulea rus care concurează în Formula 1, după Vitali Petrov, Serghei Sirotkin şi Danil Kviat.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a testat pentru prima dată o maşină de F1 pentru Force India, la Silverstone, în 2016. El a mai testat monoposturi în 2017 şi 2018, iar din 2019 a a avut o colaborare cu Mercedes.

Nikita este fiul miliardarului Dimitri Mazepin, cu afaceri în industria chimică. Tatăl său, a cărui avere este estimată la şapte miliarde de dolari, i-a cumpărat fiului său locul la Haas, după ce, în 2018, a încercat, fără succes, să achiziţioneze echipa Force India, preluată ulterior de caandianul Lawrence Stroll, tatăl lui Lance Stroll, şi transformată în Racing Point.

Mazepin jr. ar putea fi coechipier la Haas cu Schumacher jr., iar anunţul ar urma să fie făcut în această săptămână, potrivit presei internaţionale.

În aceste condiţii, niciunul dintre actualii piloţi Haas, francezul Romain Grosjean şi danezul Kevin Magnussen, nu îşi va păstra "volanul" în sezonul viitor.

Haas ocupă locul 9, penultimul, în clasamentul constructorilor, cu numai trei puncte acumulate, înaintea formaţiei Williams, fără niciun punct.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.