Agenţia Rusă Anti-Doping (RUSADA) se va confrunta cu mai multe sancţiuni pentru că nu a reuşit să rezolve problemele de neconformitate, a anunţat vineri Agenţia Mondială Anti-Doping (AMA), potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma reuniunilor comitetului executiv la Shanghai, WADA a precizat că a constatat, de asemenea, că Organizaţia Sportivă Panamericană (Panam Sports) şi agenţiile antidoping din Africa de Sud şi Bermude nu respectă codul WADA.

Impactul noilor sancţiuni asupra RUSADA va fi probabil limitat, deoarece multe dintre ele au fost deja instituite de organismele sportive mondiale din cauza războiului pe care Rusia îl duce în Ucraina, pe care Moscova îl numeşte "operaţiune militară specială".

Printre pedepsele recomandate de Comitetul de revizuire a conformităţii (CRC) al WADA, steagul Rusiei nu va fi arborat la Jocurile Olimpice, la campionatele mondiale şi la competiţiile continentale şi regionale până când nu vor fi îndeplinite condiţiile pentru reintegrare.

WADA a precizat că acestea ar fi consecinţe noi, sancţiunile convenite anterior de către Curtea de Arbitraj Sportiv în decembrie 2020 fiind expirate după doi ani.

RUSADA a fost considerată neconformă din cauza unor nereguli legate de legislaţia naţională care au fost identificate în timpul unui audit virtual în septembrie 2022.

Atât Africa de Sud, cât şi Insulele Bermude nu au reuşit să implementeze în mod corespunzător Codul WADA în sistemele lor juridice.

Cele două ţări vor avea la dispoziţie 21 de zile pentru a contesta sau a rezolva problemele de neconformitate.

Africa de Sud ar putea avea un termen limită deosebit de strâns atunci când vine vorba de Cupa Mondială de Rugby.

În cazul în care Africa de Sud nu rezolvă problemele de neconformitate înainte de închiderea termenului de apel de 21 de zile, nu va putea arbora steagul în cazul în care va ajunge în sferturile de finală şi mai departe.

În cazul în care se confirmă neconformitatea, principalul impact asupra Jocurilor Panamericane, care vor avea loc la Santiago între 20 octombrie şi 5 noiembrie, ar fi că va exista o supraveghere a întregului program de testare implementat de Panam Sports pe cheltuiala sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.