Atacantul portughez al echipei Juventus, Cristiano Ronalo, a transmis un mesaj de susţinere pentru fundaşul franco-senegalez al echipei rivale Napoli, Kalidou Koulibaly, victimă a scandărilor rasiste la meciul cu Inter de la Milano.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În lume şi în fotbal, dorim întotdeauna educaţie şi respect. Nu, rasismului şi oricărei jigniri discriminatorii", a scris portughezul, pe Instagram, sub o fotografie care-l înfăţişează într-un duel pentru balon cu Koulibaly.

Fundaşul franco-senegalez al formaţiei Napoli, Kalidou Koulibaly, a fost victima scandărilor rasiste la meciul cu Inter, de la Milano, iar antrenorul oaspeţilor, Carlo Ancelotti, a ameninţat că data viitoare, când vor mai fi astfel de incidente, va scoate echipa de pe teren.

"Am cerut de trei ori suspendarea meciului din cauza scandărilor rasiste. Au fost anunţuri la staţia de sonorizare a stadionului, dar jocul a continuat. Asta l-a făcut nervos pe Koulibaly. Data viitoare, ieşim de pe teren, este inacceptabil", a declarat Ancelotti, potrivit lequipe.fr.

Koulibaly a fost eliminat în minutul 80, când a primit două cartonaşe galbene, al doilea pentru proteste.

"Regret înfrângerea şi faptul că mi-am părăsit fraţii. Dar sunt mândru de culoarea pielii mele. De a fi francez, senegalez, napolitan: om", a scris fundaşul, pe Twitter.

Inter Milano a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Napoli, în etapa a XVIII-a a campionatului italian Serie A.

Golul a fost marcat de Lautaro Martinez, în minutul 90+1. Oaspeţii, fără fundaşul Vlad Chiricheş, accidentat, au terminat meciul în nouă jucători, după eliminările lui Koulibaly '80 şi Insigne '90+5.

În urma acestui rezultat, Inter şi Napoli de menţin pe locurile 4 şi 3, cu 36, respectiv 41 de puncte. Lider este Juventus, cu 50 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.