Echipa României va evolua în Grupa B a turneului olimpic, alături de reprezentativele din Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras, s-a stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la sediul FIFA de la Zurich.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Componenţa celor patru grupe este următoarea:

Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franţa;

Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, România;

Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia; 

Grupa D: Brazilia, Germania, Coasta de Fildeş, Arabia Saudită.

Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală

Conform regulamentului, pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997. Lotul final va fi format din 18 jucători, dintre care maximum 3 peste limita de vârstă. În afara lotului de 18 vor fi 4 jucători pe lista suplimentară, la care se va apela în cazul unor indisponibilităţi.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost iniţial programate în 2020, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei. Turneul de fotbal va debuta pe 22 iulie şi se va încheia pe 7 august şi se va desfăşura în şase oraşe din Japonia. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under 21 la Campionatul European din 2019, când a ajuns în semifinale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.