Tragerea la sorţi a fazelor preliminarii europene ale Cupei Mondiale de futsal din 2020 a avut loc, miercuri, la sediul UEFA de la Nyon. Turneul final va fi găzduit de Lituania, între 12 septembrie şi 4 octombrie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România va fi prezentă într-una dintre grupele rundei principale, ale cărei meciuri la va găzdui, informează FRF. În urma tragerii la sorţi, tricolorii pregătiţi de Robert Lupu şi-au aflat un singur adversar, Kazahstan, ceilalţi doi urmând a fi decişi în urma disputării meciurilor din runda preliminară. Kazahstan, semifinalistă la Euro-2018, ocupă locul al şaptelea în clasamentul mondial, în timp ce România se află pe locul 20.

În grupa României vor mai fi repartizate câştigătoarea grupei preliminare G (Olanda, Muntenegru, Bulgaria, Estonia) şi ocupanta locului secund din grupa preliminară C (Macedonia, Albania, Grecia, San Marino).

Runda preliminară va avea loc în perioada 29 ianuarie – 3 februarie 2019, în timp ce meciurile din runda principală se vor disputa în perioada 22-27 octombrie 2019.

Preliminariile mai conţin două faze. Din runda principală se califică mai departe, în Elite Round (28 ianuarie – 2 februarie 2020), primele două clasate. Acolo se vor forma din nou patru grupe de câte 4. Cele 4 câştigătoare se vor califica la Cupa Mondială, în timp ce echipele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manşă (9-12 aprilie 2020) pentru ultimele două locuri alocate Europei la turneul final.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.