Miliardarul rus Roman Abramovici a anunţat, miercuri, că intenţionează să vândă Chelsea Football Club, deoarece este "în interesul clubului, al fanilor, al angajaţilor, precum şi al sponsorilor şi partenerilor clubului", informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu a fost înaintat niciun calendar, dar Abramovici a spus că vânzarea "nu va fi accelerată, ci va urma procesul potrivit”.

Săptămâna trecută, Abramovici a declarat că a dat "administrarea" clubului celor care conduc fundaţia caritabilă a grupării.

Într-un comunicat publicat miercuri, Abramovici a spus că veniturile nete din vânzare vor fi donate unei fundaţii înfiinţate pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de invazia rusă a Ucrainei. "Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut”, se arată în comunicat.

"Nu a fost niciodată vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci despre pasiune pură pentru joc şi club. Mai mult, am instruit echipa mea să înfiinţeze o fundaţie caritabilă, în care toate câştigurile nete din vânzare vor fi donate. Fundaţia va fi în beneficiul tuturor victimelor războiului din Ucraina. Aceasta include furnizarea de fonduri pentru nevoile urgente şi imediate ale victimelor, precum şi sprijinirea activităţii de recuperare pe termen lung”, a precizat el.

Membrul parlamentului britanic Chris Bryant a cerut anterior ca Abramovici să-şi piardă proprietatea asupra Chelsea FC, după ce a văzut un document al guvernului britanic din 2019, care arăta că Abramovici este de interes datorită "legăturilor sale cu statul rus şi asocierii sale publice cu activităţi şi practici corupte".

"Cu siguranţă, domnul Abramovici nu ar trebui să mai poată deţine un club de fotbal în această ţară", a adăugat el.

Abramovici nu a fost sancţionat de Regatul Unit, potrivit site-ului cu lista sancţiunilor.

Chelsea a câştigat două trofee ale Ligii Campionilor şi cinci ale Premier League de când Abramovici a preluat proprietatea clubului, în 2003.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.