Pilotul francez al echipei Haas, Romain Grosjean, scăpat doar cu arsuri la mâini dintr-un grav accident la Marele Premiu al Bahrainului, nu va concura nici în ultima etapă a sezonului de Formula 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost înlocuit de pilotul de rezervă Pietro Fitipaldi la Sakhir Grand Prix, a doua cursă din Bahrain, care se desfăşoară în acest week-end.

Brazilianul de 24 de ani, nepotul lui Emerson Fitipaldi, dublu campion mondial în Formula 1, în 1972 şi 1974, va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start, duminică, la Sakhir Grand Prix, şi tot el îl va înlocui pe Grosjean şi în ultima etapă a Campioantului Mondial, Abu Dhabi Grand Prix, care va avea loc săptămâna viitoare.

În aceste condiţii, Grosjean, 34 de ani, care merge în Elveţia pentru a-şi continua recuperarea, pare că şi-a încheiat cariera în Formula 1. 

De la anul, nici el, nici coechipierul lui, danezul Kevin Magnussen, nu vor mai fi la Haas, care a anunţat o linie tânără de piloţi, germanul Mick Schumacher, fiul legendarului Michale Schumacher, şi Nikita Mazepin, fiul unui miliardar rus, care şi-a cumpărat locul în Marele Circ.

"Este o mare tristeţe că nu voi putea să particip la cursa finală de la Abu Dhabi şi să fiu alături de echipă, acolo. Eu şi medicul am încercat cât de mult am putut să mă vindec şi să-mi refac mâna, dar riscul este prea mare pentru recuperarea mea şi pentru sănătatea mea. Deci, s-a luat decizia că nu voi concura. Este una dintre cele mai grele decizii din viaţa mea, dar evident este una dintre cele mai înţelepte. Îmi va fi dor de echipă, dar o voi susţine ca întotdeauna", a spus Grosjean.

Francezul era la Haas din 2016, de la prima participare a echipei americane în F1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.