Elveţianul Roger Federer va coborî de pe locul 4 pe locul 5 în clasamentul ATP care va fi publicat luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul lider ATP va fi depăşit de rusul Danil Medvedev, care l-a învins, vineri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe argentinianul Diego Schwartzman, în sferturile de finală ale turneului de la Paris Bercy.

Federer a început anul pe locul 3 ATP şi a participat în 2020 doar la un turneu, Australian Open, unde a pierdut în semifinale, în faţa sârbului Novak Djokovici.

Accidentat la Melbourne, Roger Federer şi-a reluat antrenamentele la finalul lunii martie, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, la 3 februarie.

În iunie, Federer a fost operat din nou la genunchi şi a decis că nu va mai juca în acest an. Din cauza pandemiei de coronavirus care a întrerupt sezonul mai mult de cinci luni, el nu a pierdut foarte multe competiţii. Tenismenul elveţian ar mai putea coborî în ierarhie după Turneul Campionilor, la care nu va participa, el plănuind să revină pe teren în ianuarie, la Australian Open.

Ultima dată când Federer a fost pe locul 5 ATP a fost la 18 martie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.