Tenismenul elveţian Roger Federer, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 2, l-a învins, miercuri, pe britanicul Daniel Evans, locul 28 ATP, în turul al doilea al turneului de 250 de puncte de la Doha.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federer s-a impus, scor 7-6 (10/8), 3-6, 7-5, în două ore şi 24 de minute, iar în sferturi va evolua cu georgianul Nikoloz Basilashvili.

Fostul lider ATP nu mai jucase din ianuarie 2020, când a fost eliminat în semifinale, la Australian Open, de sârbul Novak Djokovici.

Accidentat la Melbourne, Roger Federer şi-a reluat antrenamentele la finalul lunii martie 2020, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, la 3 februarie 2020.

În iunie, Federer a fost operat din nou la genunchi şi a decis că nu va mai juca finalul sezonului.

Din cauza pandemiei de coronavirus care a întrerupt sezonul mai mult de cinci luni, el nu a pierdut foarte multe competiţii.

Pentru că nu era refăcut în totalitate, elveţianul de 39 de ani a fost nevoit să declare forfait şi pentru startul sezonului 2021, care a culminat cu Australian Open.

Federer a câştigat ediţiile 2005, 2006 şi 2011 ale competiţiei din Qatar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.