Spaniolul Roberto Martinez a fost numit selecţioner al Portugaliei, succedându-i lui Fernando Santos, a anunţat luni Federaţia Portugheză de Fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După Belgia, spaniolul Roberto Martinez va prelua selecţionata portugheză. Prima provocare pentru antrenorul în vârstă de 49 de ani, a cărui durată contractuală nu a fost încă precizată, va fi să clarifice rolul lui Cristiano Ronaldo care, după o Cupă Mondială controversată, tocmai a semnat cu clubul saudit Al-Nassr.

„Punctul meu de plecare va fi grupul de 26 de jucători care au jucat la Cupa Mondială, iar Cristiano Ronaldo este unul dintre ei”, a declarat Martinez într-o conferinţă de presă, adăugând prudent că va lua deciziile „în teren” şi „nu la birou".

Catalanul a demisionat de la naţionala Belgiei la începutul lunii decembrie, afirmând că eliminarea lor timpurie la Cupa Mondială nu a fost cauza plecării sale, decisă conform spuselor sale, chiar înaintea turneului. Martinez a preluat Belgia în 2016, după eliminarea din sferturile de finală ale Euro cu Ţara Galilor. Sub conducerea sa, echipa a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale 2018, învinsă de Franţa care avea să câştige turneul, şi s-a aflat timp de mai bine de trei ani în fruntea clasamentului mondial FIFA.

În vârstă de 68 de ani, Fernando Santos a condus naţionala Portugaliei timp de 8 ani. El şi-a anunţat plecarea la cinci zile după eliminarea în sferturile de finală ale CM, în faţa Marocului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.