Pilotul spaniol al echipei Honda, Marc Marquez, operat de două ori la braţul drept, îşi amână revenirea în competiţii, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sextuplul campion mondial de MotoGP ar fi trebuit să revină pe pistă la Marele Premiu al Europei, cursă programată duminică, însă pilotul nu va fi la start, la Valencia, ceea ce adânceşte misterul cu privire la gravitatea accidentării suferite la braţul drept, în urmă cu mai mult de trei luni.

Presa spaniolă scrie despre o posibilă a treia operaţie la humerusul fracturat la Jerez, a cărei consolidare a fost oprită de o recuperare prea grăbită şi de un accident domestic.

Germanul Stefan Bradl, care a lăsat deja să se înţeleagă că îl va înlocui pe Marquez până la sfârşitul sezonului (informaţie pe care Honda a refuzat să o confirme sau să o infirme), va pilota din nou motocicleta spaniolului în acest weekend, alături de fratele lui Marc, Alex.

Marc Marquez, 27 de ani, a suferit, la 19 iulie, o fractură de humerus drept la Marele Premiu al Spaniei, prima etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, desfăşurată la Jerez. Spaniolul a fost victima unei căzături dure cu patru tururi înainte de finalul cursei, în timp ce se lupta pentru locul 2, după o revenire spectaculoasă din coada plutonului.

El a fost operat, la 21 iulie, la Barcelona, de o triplă fractură la humerusul drept. Medicii au constatat că nervul radial nu a fost afectat şi i-au montat o placă de titan prinsă cu şuruburi pe osul fracturat.

Spaniolul a revenit la Jerez, unde era programat şi al doilea grand prix al sezonului, la 26 iulie, cu gândul de a lua startul în cursă, însă a decis să renunţe după ce a efectuat câteva tururi în antrenamentele libere.

La 3 august, Marquez a fost supus, tot la Barcelona, unei a doua operaţii la braţul drept.

"Marc Marquez a fost supus la o a doua operaţie astăzi, 3 august, după ce placa de titan montată să-i fixeze humerusul drept a suferit deteriorări din cauza acumulării de stres. Dr. Xavier Mir şi echipa sa de la Spitalul Universitari Dexeus au înlocuit cu succes placa de titan, iar Marc va rămâne acum în spital timp de 48 de ore înainte de a fi externat", a arătat atunci Honda, într-un comunicat.

Ulterior, şeful echipei Honda, Alberto Puig, a precizat că a doua intervenţie chirurgicală la care a fost supus Marc Marquez a fost necesară din cauza unui "accident domestic" şi a adăugat că pilotul nu ar fi încercat să concureze în cea de-a doua cursă de la Jerez dacă medicii ar fi prevăzut că placa din braţul său ar fi putut să se rupă.

Din acest sezon mai sunt de disputat trei etape, două la Valencia, şi una în Portugalia, la Portimao.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.