Le Figaro a întocmit un top al momentelor insolite din sport, în anul 2018, din care nu lipsesc accidente spectaculoase, dar şi faze amuzante şi emoţionante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arbitrul care a lovit un jucător şi apoi l-a eliminat

La 14 ianuarie, la meciul Nantes – PSG, scor 0-1, din etapa a XX-a a Ligue 1, Tony Chapron i-a arătat cartonaşul roşu fundaşului Diego Carlos, după ce s-a ciocnit şi apoi l-a lovit pe jucătorul formaţiei FC Nantes. Incidentul a avut loc în minutul 90 al meciului de la Nantes şi în urma lui numai arbitrul a căzut. De la pământ, centralul l-a lovit intenţionat pe jucător cu piciorul, apoi s-a ridicat şi i-a arătat al doilea cartonaş galben, eliminându-l. Reluările TV au arătat că fundaşul s-a ciocnit involuntar de arbitru, cei doi urmărind un contraatac al oaspeţilor. Federaţia Franceză de Fotbal a decis suspendarea pe opt luni a arbitrului Tony Chapron.

Preşedintele Emmanuel Macron a petrecut cu jucătorii naţionalei Franţei în vestiar după finala Cupei Mondiale

Preşedintele Macron a mers la vestiare după finala Franţa - Craoaţia, scor 4-2, şi a sărbătorit cu fotbaliştii succesul. Benjamin Mendy a încercat să-l convingă pe şeful statului să celebreze în stil "dab".

 

Pilotul Romano Fenati a acţionat frâna unui adversar într-o cursă moto

Romano Fenati a comis un gest iresponsabil la 9 septembrie, în timpul cursei de Moto2, clasă anticameră a MotoGP, din cadrul Marelui Premiu al statului San Marino. Fenati a acţionat frâna motocicletei compatriotului său Stefano Manzi, în timp ce ei rulau cu peste 200 de kilometri pe oră pe linia dreaptă a circuitului de la Misano. Pentru gestul său, Fenati a fost descalificat şi i s-a retras licenţa.

 

Atleta care s-a oprit cu un tur înaintea finalului unei probe şi a pierdut medalia

La 12 august, atleta Lonah Chemtai Salpeter (Israel), care a încheiat pe locul patru, a ratat o medalie la CE de la Berlin deoarece, cu un un tur înainte de final, când a sunat clopoţelul, ea a crezut că s-a terminat cursa şi vrut să se oprească, bucurându-se că este pe locul doi. Salpeter şi-a dat seama de greşeala făcută şi a continuat, dar nu şi-a mai putut relua ritmul şi a ratat o medalie.

 

Accidentul suferit de Sophia Florsch

Accidentul Sophiei Florsch s-a produs, la 18 noiembrie, în turul patru al cursei de Formula 3 de la Macao. Când rula cu peste 250 de kilometri/oră, monopostul condus de Florsch, 18 ani, a lovit alte două maşini înainte de a fi proiectat peste peste zidul de protecţie al pistei, ajungând într-o zonă rezervată fotoreporterilor şi comisarilor circuitului. Ea a fost operată peste 11 ore la un spitalul din Macao, după ce a suferit o fractură la coloana vertebrală. Unul dintre piloţii monoposturilor lovite de Florsch, doi fotoreporteri şi un comisar au ajuns şi ei la spital.

 

Mesajul lui Charles Aznavour pentru LeBron James

Baschetabalistul formaţiei LA Lakers LeBron James a dezvăluit că ascultă cu plăcere melodia "Sa jeunesse" a lui Charles Aznavour. James a fost invitat la Canal+, iar realizatorul Mouloud Achour i-a arătat sportivului mesajul pe care i l-a transmis Azanvour. "James, sunt Charles Aznavour. Am înţeles că îţi plac cântecele mele. Pe de altă parte, sportul pe care tu îl practici este unul dintre sporturile mele preferate, deşi nu sunt eu prea sportiv. Îţi doresc să-ţi meargă bine şi poate ne vom întâlni într-o zi", a fost mesajul artistului, transmis în septembrie. Din nefericire, întâlnirea nu a mai avut loc, Aznavour decedând la 1 octombrie, la vârsta de 94 de ani

 

Boxerul Deontay Wilder a lovit cu violenţă o mascotă la o emisiune transmisă în direct

La 13 octombrie, boxerul Deontay Wilder a fost invitat la o emisiune a postului ESPN. Prezentatorul l-a invitat să-şi testeze forţa pe o mascotă aflată în studio. Pugilistul a luat în serios invitaţia şi a "dărâmat" mascota cu o lovitură de dreapta violentă. Au existat zvonuri că persoana costumată în mascotă a suferit o fractură a maxilarului, dar acestea nu au fost confirmate oficial. Ulterior, Wilder şi-a cerut iertare, într-o postare pe Twitter. Nu se ştie care a fost soarta mascotei.

 

Accidentul suferit de Philippe Gilbert, în Turul Franţei

La 24 iulie, în etapa a XVI-a a Turului Franţei, belgianul Philippe Gilbert a pierdut controlul bicicletei pe o coborâre, a lovit un parapet de pe marginea drumului şi a căzut spectaculos într-o vale de vreo 2-3 metri. Din fericire, rutierul echipei Quick Step nu a suferit răni grave. Deşi a continuat etapa, el a fost nevoit totuşi să abandoneze Turul Franţei, după ce a mers la spital şi i s-a descoperit o accidentare serioasă la genunchiul stâng.

 

Câinele care împiedicat marcarea unui gol, în Argentina

La meciul Juventude Unida - Belgrano de Villa Ramallo, din liga a treia argentiniană, portarul oaspeţilor a fost salvat de la încasarea unui gol ridicol de... un câine. La o fază, portarul s-a grăbit să repună balonul în joc, dar a degajat într-un adversar. Mingea a ricoşat la alt jucător de-ai gazdelor, care a şutat spre poarta goală, dar balonul a fost "respins" de un câine care traversa terenul în acel moment. Însă nici jucătorii de la Belgrano, nici câinele nu i-au împiedicat pe cei de la Juventude să se impună cu 3-0.

 

O fetiţă de şapte ani a intonat într-un mod impresionant imnul SUA, înaintea unui meci din MLS

La 23 septembrie, Malea Emma, în vârstă de 7 ani, a intonat imnul SUA înaintea meciului dintre Seattle Sounders şi Los Angeles Galaxy. Interpretarea ei a impresionat pe toată luema, inclusiv pe vedeta oaspeţilor, suedezul Zlatan Ibrahimovici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.