Antrenorul echipei Poli Iaşi, Mircea Rednic, fost tehnician dinamovist, a declarat că directorul general al FC Dinamo, Bogdan Bălănescu, este vinovat de situaţia grea în care se află acum clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cine este vinovat de situaţia de la Dinamo, Rednic a răspuns: "Este un singur responsabil şi cred că e momentul şi, dacă nu are onoare să-şi dea demisia, trebuie înlăturat. Un club care a ajuns să fie condus de un om care nu are nicio treabă, care era foarte bun acolo, la hârcioage, în rest nu are nicio treabă. Ar trebui să îşi vadă de treaba lui, el e principalul vinovat. Cred că acum e momentul să-şi vadă de drumul lui şi să plece odată. (n.r. - întrebat dacă se referă al Bălănescu) Eu îi spun Iuda, Iuda".

Rednic susţine că ediţia viitoare a Ligii I va avea 16 echipe.

"Mă bucur că am terminat cu bine, mă bucur că ne-am salvat şi nu am avut nevoie de alte ajutoare. Mă bucur că s-a ajuns la vorba mea de acum câteva luni, când am zis că ideal ar fi, ţinând cont de toate problemele pe care le-am avut în această perioadă, să se facă cu 16 echipe. Până la urmă s-a ajuns la 16 echipe. Eu aşa zic. Mai mult ca sigur. Ne-am salvat, rămanem în Liga I şi apoi vedem ce se întâmplă. Contractul meu s-a terminat acum. Mai e o săptămână, în care o să am o discuţie cu preşedintele. Mâine, am înţeles că participă la şedinţa asta de la federaţie şi după aia discutăm. Mă simt foarte bine la Iaşi, am fost foarte bine primit, e un grup bun, chiar nu am ce să reproşez nimănui, toţi au fost alături de mine. În urma punctelor luate în play-off, Iaşiul a meritat să rămână în prima ligă", a declatat tehnicianul, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

Poli Iaşi a remizat, miercuri, în deplasare, scor 2-2, cu FC Hermannstadt, în ultima etapă a play-out-ului Ligii I.

Clasamentul final al play-out-ului este următorul: FC Viitorul – 43 de puncte (14 meciuri), FC Hermannstadt – 35 de puncte (12), Sepsi – 34 de puncte (13 jocuri), Academica Clinceni – 32 de puncte (14), FC Voluntari – 31 de puncte (14), Poli Iaşi – 30 de puncte (14), Dinamo – 25 de puncte (9 jocuri), Chindia Târgovişte – 23 de puncte (12 jocuri).

În mod normal, Dinamo şi Chindia ar fi retrogradat, iar Poli Iaşi ar fi disputat un baraj cu CS Mioveni, locul 3 în Liga a II-a.

Ţinând cont că Dinamo are cinci meciuri nejucate şi că federaţia nu a vrut să le reprogrameze, clasamentul final va fi stabilit după unul dintre cele două criterii următoare: (a) puncte per meci raportat la toate jocurile din acest sezon (număr puncte acumulate în sezonul regulat plus număr puncte acumulate în play-out / număr total de jocuri disputate în acest sezon) şi (b) puncte per meci raportat numai la jocurile din play-out (număr puncte acumulate în play-out / număr total de jocuri disputate în play-out).

După al doilea criteriu, votat de cluburile din Liga I, ultima clasată este Chindia, iar penultima, Dinamo, în timp ce Sepsi, locul 12, ar trebui să meargă la baraj.

Decizia finală va aparţine Comitetului Executiv al FRF.

Există posbilitatea foarte probabilă ca numărul de echipe în Liga I să fie mărit de la 14 la 16, caz în care ultima clasată pe baza unuia dintre criteriile de mai sus, Chindia în ambele situaţii, va juca un meci de baraj, la 9 şi 12 august, cu Dacia Mioveni, locul 3 în Liga a II-a.

Şi această decizie trebuie luată de Comitetul Executiv al FRF.

Au promovat din Liga a II-a direct UTA şi FC Argeş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.