Jucătorul Rafinha de la FC Barcelona este obligat să poarte din nou încălţăminte Adidas. În caz contrar, el va trebui să plătească o amendă de 10.000 de euro pentru fiecare zi în care refuză acest lucru, până la un milion de euro, conform deciziei unui tribunal olandez, informează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adidas l-a dat în judecată pe mijlocaşul Rafinha, solicitându-i 100.000 de euro pe pentru fiecare zi în care nu a purtat încălţămintea companiei germane, începând cu 1 iulie.

Procesul a fost deschis la un tribunal din Amsterdam. Rafinha a semnat, în 2013, un contract de sponsorizare cu filiala din Amsterdam a companiei germane, în care se obliga să poarte încălţăminte la meciuri şi la antrenamente şi îmbrăcăminte la evenimentele media oficiale, produse de Adidas.

Contractul a expirat la 30 iunie, iar Adidas susţine că jucătorul nu a răspuns niciuneia dintre ofertele de prelungire transmise anterior şi nici nu a notificat încheierea înţelegerii, astfel că, potrivit unei clauze, aceasta s-a prelungit automat, până în martie 2023.

La rândul său, Rafinha spune că înţelegerea s-a încheiat la 30 iunie şi că, de a doua zi, el a putut semna un alt contract, cu o altă companie. Jucătorul brazilian a fost văzut în acest sezon purtând la meciuri încălţăminte de culoare neagră produsă de japonezii de la Mizuno.

La proces, avocaţii fotbalistului au susţinut că Adidas nu i-a oferit nicio susţinere jucătorului, între 2015 şi 2017, când a fost accidentat, şi că acea clauză de prelungire a contractului nu a fost specificată clar în înţelegere.

Rafinha Alcantara nu va putea pune în aplicare imediat sentinţa, deoarece el nu va mai juca în acest sezon. El a fost supus de curând unei intervenţii chirurgicale, după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate la genunchiul stâng.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.