Selecţionerul Mirel Rădoi a dezvăluit, joi, că s-a inspirat din metodele de analiză ale naţionalei Australiei, care ţine cont de cât călătoresc jucătorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"(n.r. - despre diferenţele dintre naţionala de tineret şi cea de seniori) Plecăm de la fluxul de informaţii la nivel de staff. Este un volum mult mai mare de informaţii de care trebuie să ţii cont la echipa mare, decât la tineret. De exemplu, timpul de călătorie al jucătorilor, cât parcurg cu avionul, cât parcurg cu trenul, cât parcurg cu autocarul, cu maşina personală. E un factor de care noi nu ţineam cont la echipa naţională de tineret. Acum avem team-managerul care contabilizează ultimele patru etape de campionat ale fiecărui jucător potenţial convocat la echipa naţională. Unde a avut... De exemplu, se întâmplă ca Bicfalvi şi Nedelcearu să aibă cele mai multe ore parcurse cu avionul. La fel apare la Dorin Rotariu, după aceea sunt jucătorii de la Craiova care circulă foarte mult cu trenul, după aceea sunt echipe care circulă foarte mult cu autocarul. Încercăm să ţinem cont câte ore pot apărea la un jucător pe diferite căi de transport. Asta am văzut-o cu analistul video într-o prezentare a staff-ului echipei naţionale a Australiei, pentru că ei, având foarte mulţi jucători din Europa, contează pe acest detaliu, poate mai mult decât noi. A găsit un articol pe care mi l-a arătat analistul video. <Uite ce chestie interesantă au australienii!> Când am deschis şi am văzut toate lucrurile am zis: Asta poate fi utilă pentru echipa naţională. A contat pentru că raportul fizic (n.r. - al unui jucător) ajungea mai repede în zona roşie decât la colegii lui. Şi trebuie să ai grijă la anumite exerciţii la antrenament să-l laşi deoparte, mai ales la cele cu intensitate ridicată", a declarat Rădoi, la Telekom Sport. 

După ce a preluat echipa naţională de seniori, el a discutat cu jucătorii şi a aflat că tot ce s-a scris despre conflicte la naţională nu a fost real: "Nimeni nu a confirmat niciun conflict şi asta m-a bucurat. Nu a existat vreun conflict între Cosmin Contra şi Ionuţ Radu, nu a existat vreun conflict între generaţii, singurul aspect la care au căzut de acord cu toţii din diferite generaţii era că nu toată lumea era la fel de implicată la antrenamente, ceea ce noi sesizasem, dar nu le-am spus, am vrut să vină de la ei. Văzusem în antrenamentele filmate că nu toţi aveau aceeaşi implicare, în mandatul lui Cosmin Contra."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.