Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă privind instituirea Zilei Naţionale a Sportului cu balonul oval pe 4 mai. Legea va fi transmisă spre promulgare preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Rugby, Camera Deputaţilor a adoptat astăzi propunerea ca ziua de 4 mai să devină Ziua Naţională a Rugbyului, propunere care a fost adoptată, iniţial, şi de Senatul României. Legea instituirii Zilei Naţionale a Rugbyului pentru ziua de 4 mai va fi trimisă preşedintelui României, spre promulgare, iar promulgarea legii se face în termen de 20 de zile de la primire.

“Ziua naţională a sportului cu balonul oval va fi marcată de către Federaţia Română de Rugby, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării rugby-ului pentru sănătatea oamenilor”, se arată în proiectul de lege.

La 4 mai 1924, echipa naţională de rugby a României disputa primul ei meci la Jocurile Olimpice de la Paris, pierzând cu 3-61 în faţa reprezentativei Franţei. La finalul turneului olimpic de rugby, naţionala României a ocupat locul 3 şi a cucerit medalia de bronz, prima medalie olimpică din istoria ţării noastre.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.