Probele de maraton de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 vor începe la ora locală 06.00, pentru a se evita temperaturile foarte ridicate din acea perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proba feminină de maraton, programată la 2 august, va începe la ora 06.00, la fel ca şi cea masculină, care va avea loc în 10 august.

Probele masculine şi feminine de 20 km marş vor începe tot la ora 06.00, iar cea de 50 km marş, din 9 august, va debuta la 05.30.

Programul a fost stabilit "după discuţii cu echipele medicale, toate părţile implicate şi luând în considerare sănătatea atleţilor", a anunţat directorul sportiv al comitetului de organizare Tokyo-2020, Koji Murofushi. 

Vara trecută, la Tokyo s-au atins temperaturi de 41 de grade, iar în comparaţie, cea mai caldă zi din istoria olimpică s-a înregistrat la Atena, în 2004, cu temperaturi de 36 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.