Medicul echipei naţionale Pompiliu Popescu, concediat, miercuri, de conducerea FRF, a declarat că preşedintele forului de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, se comportă ca un securist şi a premeditat îndelung schimbarea sa, informează DolceSport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După mai bine de un sfert de secol, după 26 de ani consecutivi, nu mai sunt medicul naţionalei. Domnul Burleanu şi domnul Gabriel Badescu au hotărât, au premeditat îndelung schimbarea mea. Personal, mă bucur că nu mai fac parte din acest anturaj, din echipă dumnealor. Nu mai este a fotbalului, este a dumnealor, au acaparat-o. Nu au parte cei care merită să conducă fotbalul, ci cei care provin din alte zone. Burleanu se comportă că un securist. Metodele lor, mă refer numai la cei doi, sunt comportamente de securişti. De aceea, oamenii oneşti, profesionişti şi îşi văd de treabă lor, nu pot coabita cu cei doi. Au confiscat fotbalul. Din prima clipă au căutat să se legitimeze, nu au legitimitate. Dânşii vor să formeze o castă", a declarat Popescu pentru Dolcesport. 
 

Pompiliu Popescu a afirmat că el şi-a cerut drepturile care i se cuvin şi a precizat că a fost avizat de selecţionerul Anghel Iordănescu că va fi dat afară: "Duminică, domnul Iordănescu m-a avizat că mă va da afară, pentru că mi-am cerut drepturile care mi se cuvin, muncă mea, şi i-a deranjat foarte tare că am îndrăznit să cer aşa ceva. Nu am vrut decât drepturile care mi se cuvin prin contractul cu vehcea Federaţie. L-am prins cu mare greutate pe domnul Burleanu. Mai uşor ajungi la preşedintele ţării decât la domnul Răzvan Burleanu. Mai repede comunici prin mail, decât aşa, face to face. Nu acceptă să discute nimeni, este mai mult decât un preşedinte de stat. I-am spus pentru ce am venit, că am făcut o notificare şi i-am spus că vechea federaţie şi-a onorat la timp şi integral promisiunile. Atunci a sărit după scaun, s-a înroşit şi s-a bâlbâit. Mi-am dat seamă că lucrurile sunt ireversibile", a mai spus Popescu.

FRF a anunţat, miercuri, că medicului naţionalei Pompiliu Popescu i s-a încheiat contractul cu forul de la Casa Fotbalului după ce a împlinit vârsta pensionării, iar negocierile pentru o nouă înţelegere nu s-au finalizat cu succes.

"După o colaborare de mai bine de 25 de ani, Federaţia Română de Fotbal anunţă despărţirea de Pompiliu Popescu. În vârstă de 65 de ani, medicul a ajuns la vârsta pensionării, motiv pentru care contractul său cu FRF a ajuns la final. Neputându-se ajunge la un acord pentru un nou angajament, Federaţia Română de Fotbal îi mulţumeşte doctorului Pompiliu Popescu pentru întreaga sa activitate la echipa naţională şi îi urează succes în proiectele pe care le va întreprinde", a anunţat FRF.

Odată cu Popescu, vor părsi echipa naţională şi masorii Roger Popovici, Ghiţă Păcurariu, Victor Hexan, Ovidiu Blendea şi Bogdan Ionescu.

Echipa României, antrenată de Anghel Iordănescu, va participa începând din 10 iulie la Campionatul European din Franţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.