Fundaşul echipei Tottenham Jan Vertonghen a suferit o accidentare serioasă în prima repriză a meciului cu Ajax Amsterdam din Liga Campionilor, după un duel aerian pentru balon în careul olandezilor, în care s-a ciocnit cu coechipierul său Toby Alderweireld şi cu portarul oaspeţilor, André Onana.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vertonghen s-a ales cu nasul spart după acestă ciocnire şi cu faţa plină de sânge. Staful medical al echipei Tottenham i-a acordat ingrijiri medicale pe teren mai mult timp, apoi jucătorul a fost scos pe margine, şi-a schimbat echipamentul plin de sânge şi a fost trimis din nou în joc. După câteva zeci de secunde, probabil avertizat de arbitrul de rezervă că Vertonghen se clatină pe teren, centralul Antonio Mateu Lahoz a oprit meciul şi a cerut medicului londonezilor să-l consulte din nou pe jucător. Belgianul de 32 de ani aproape a leşinat, căzând în braţele membrilor stafului medical, care l-au scos de pe teren şi l-au dus la vestiare, iar abia atunci antrenoul Maurcio Pochettino l-a înlocuit cu Moussa Sissoko (minutul 39).

Decizia lui Pochettino de a nu-l înlocui imediat după accidentare pe Vertonghen a fost criticată de presă şi de fani, însă antrenorul se apără pe el, dar şi pe medicul echipei, spunând că personalul care i-a acordat îngrijiri a verificat potrivit procedurilor dacă fotbalistul a suferit o comoţie şi dacă poate relua jocul, hotărând să-l retrimită pe teren.

"Nu am fost implicat, a fost decizia medicului. Este atât de important să existe reguli şi protocoale, iar staful nostru medical a urmat protocoalele. Arbitrul a cerut şi ceea ce a trebuit să facem a fost să-l scoatem deoarece nu se simţea bine. Acum este ok, este bine. A plecat de la stadion pe picioarele lui, a fost mult mai relaxat. Trebuie să fim atenţi la el şi să-l monitorizăm, deoarece a fost o ciocnire puternică, dar în acest moment este ok. Mai întâi, trebuie să protejăm integritatea jucătorilor. Staful nostru medical a urmat protocolul şi a decis că era posibil să reia jocul şi el să evolueze din nou. Dar Jan a început să se simte rău şi a trebuit să-l schimbăm. Bineînţeles, am fost îngrijorat. Este normal, deoarece, pentru mine, cea mai importantă este sănătatea jucătorului. Dacă ei îmi spuneau <schimbă-l>, nu aveam nicio ezitare. În acest fel de situaţie, staful medical este şeful. Niciodată nu am de gând să-i pun la îndoială", a declarat Pochettino, potrivit The Guardian. 

Formaţia Ajax Amsterdam a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Tottenham Hotspur, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Unicul gol al meciului a fost marcat de Donny van de Beek, în minutul 15.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.