Peste 10.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus vor fi efectuate la cursele de Formula 1 din Austria, primele etape ale acestui sezon, programate la 5 şi 12 iulie, informează lesoir.be, care citează agenţia APA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrele de testare au fost deschise pe circuitul Red Bull Ring de la Spielberg, unde pot fi efectuate 12.000 de recoltări pe parcursul celor două week-end-uri de cursă.

Probele vor fi transportate de două ori pe zi la un laborator din Ebersberg, Germania, care va rămâne deschis 24 de ore pe zi. Rezultatele vor fi cunoscute între 16 şi 24 de ore de la efectuarea testelor.

Implementarea unor măsuri sanitare stricte a permis organizatorilor Formulei 1 să înceapă sezonul la 5 iulie, cu Marele Premiu al Austriei, fără spectatori.

Circa 3.000 de persoane vor la circuit fi în fiecare weekend şi fiecare persoană trebuie să aibă un test negativ cu cel mult patru zile înainte de sosire.

Alte şase curse vor avea loc cu porţile închise pe continentul european, până la 6 septembrie.

Restul sezonului nu este cunoscut deocamdată, însă conducătorii F1 ar dori să poată organiza între 15 şi 18 curse în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.