Antrenorul CSU Craiova, Corneliu papură, a declarat, marţi, într-o conferinţă de rpesă, că gruparea FC Viitorul reprezintă un exemplu de urmat de toate cluburile din Liga I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem de remontat un rezultat, acesta este principalul scop pentru care mergem, să încercăm să înscriem, să fim mai atenţi în faţa porţii în momentul în care vom ajunge acolo. Viitorul este o echipă puternică, foarte bine organizată, nu va fi uşor, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a marca în primul rând. Cred că vom marca. Nu ştiu ce procente avem să ne calificăm, ar trebui să spun o formulă matematică. Viitorul este o echipă foarte organizată, care joacă un fotbal foarte frumos. Este un exemplu de a reuşi. Este un club care îşi vinde jucătorii cei mai buni şi reuşeşte să fie în play-off tot timpul. Cred că ar trebui să învăţăm toţi de la modul lor de a reuşi, să se menţină din vânzarea de jucători. Au trasee pe care le fac de mult timp, fiecare ştie ce are de făcut pe teren. Jucând la academie şi având aceleaşi principii, le este foarte uşor să promoveze de la juniori la prima echipă. Şi reuşeşte asta an de an. Ar trebui să ne luăm notiţe cu toţii", a declarat Papură.

Tehnicianul care l-a înlocuit pe Devis Mangia afirmă că nu este imposibil ca echipa lui să urce pe locul 2 în campionat, dar se plânge de faptul că îi este greu să-şi impună metodele de lucru, diferite de ale predecesorului său, în faţa jucătorilor, într-un timp scurt.

"Timpul este scurt şi sper ca jucătorii să înţeleagă. Nu este uşor să implementezi anumite moduri de a vedea fotbalul. Poate este diferit de ce a fost înainte sau cu mult înainte. Este destul de greu, dar încerc împreună cu ei să stabilim ce trebuie să facem ca să ne creăm ocazii cu Viitorul. Doar împreună cu ei pot face lucrul acesta. Presiune e oricum, nu există fotbal fără presiune. Dacă nu ai presiunea rezultatului, înseamnă că nu eşti pregătit de joc", a afirmat Papură.

CSU Craiova va întâlni, joi, de la 19.45, în deplasare, pe FC Viitorul, în manşa a doua a semifinalelor Cupei României. În tur, la Craiova, Viitorul s-a impus cu 2-1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.