Fundaşul ceh Ondrej Kudela, 34 de ani, coechipierul lui Nicuşor Stanciu de la Slavia Praga, a fost suspendat zece meciuri după incidentul de rasism de la meciul cu Glagow Rangers, din Liga Europa. Şi mijlocaşul finlandez Glen Kamara, 25 de ani, de la Rangers, cel care a fost ţinta rasismului jucătorului ceh, a primit trei jocuri de suspendare, pentru că a ripostat, lovindu-l pe Kudela pe tunelul care duce la vestiare, după meci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma unei investigaţii efectuate de un inspector de etică şi disciplină al UEFA cu privire la incidentele care au avut loc în cadrul meciului din optimile de finală ale UEFA Europa League 2020/21 dintre Rangers FC şi SK Slavia Praga, la 18 martie 2021, şi procedura ulterioară deschisă împotriva lui Ondrej Kudela şi Glen Kamara, Comisia de control, etică şi disciplină a UEFA a luat următoarele decizii:

- Îl suspendă pe jucătorul SK Slavia Praga, Ondrej Kudela, pentru următoarele zece (10) meciuri de competiţiile pentru cluburi şi echipe reprezentative UEFA pentru care altfel ar fi eligibil să joace, pentru comportament rasist, sancţiune care include suspendarea provizorie de un meci efectuată de jucător în timpul partidei din prima etapă a sfertului de finală al UEFA Europa League cu Arsenal FC, din 8 aprilie 2021.

- Îl suspendă pe jucătorul Rangers FC, Glen Kamara, pentru trei (3) meciuri din competiţie de cluburi UEFA pentru care altfel ar fi eligibil să joace, pentru agresarea unui alt jucător", a precizat UEFA.

Tehnicianul echipei Glasgow Rangers, Steven Gerrard, a declarat după meciul cu Slavia Praga, din optimile Ligii Europa, că Glen Kamara i-a spus că a fost ţinta rasismului unuia dintre adversari.

Incidentul menţionat de Gerrard a avut loc spre finalul partidei, când Ondrej Kudela (Slavia) i-a spus ceva lui Kamara acoperindu-şi gura, ceea ce i-a înfuriat pe jucătorii de la Rangers.

"Jucătorul meu îmi spune că i s-au adresat cuvinte rasiste. Şi este dezamăgitor că oamenii lor încearcă să-şi apere jucătorul şi spun că minţim. Sunt nervos. Îl ştiu pe Glen şi am sută la sută încredere în el. Jucătorul Slaviei a cauzat asta şi trebuie să se întâmple ceva rapid, dar nu este de competenţa mea. Depinde de UEFA acum şi sper că nu va ignora situaţia”, a afirmat Steven Gerrard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.