Echipa de fotbal a Braziliei a sosit în Australia pentru Cupa Mondială feminină cu un mesaj ferm cu privire la drepturile omului. Selecţionata a ajuns la Brisbane miercuri dimineaţă, la bordul unui avion pe care se aflau fotografiile protestatarilor iranieni Mahsa Amini şi Amir Nasr Azadani, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe avion erau scrise următoarele cuvinte: "Nicio femeie nu ar trebui să fie forţată să-şi acopere capul" şi "Niciun bărbat nu ar trebui spânzurat pentru că a spus asta".

Moartea lui Amini în arest, după ce a fost reţinută de "poliţia moralităţii" iraniană în septembrie anul trecut, a declanşat proteste pe scară largă în întreaga ţară şi a stârnit o nouă rezistenţă faţă de felul în care sunt tratate femeile de către regim.

Azadani, fost fotbalist, a fost arestat în timpul protestelor şi condamnat apoi la 26 de ani de închisoare.

Luarea de poziţie a Braziliei vine după ce Fifa a confirmat că la Cupa Mondială nu se va permite folosirea banderolelor curcubeu sau OneLove pentru susţinerea drepturilor LGBTQ+, dezvăluind în schimb opt alternative autorizate din care echipele pot alege.

Brazilia joacă la CM în Grupa F şi va întâlni Panama în primul meci, pe stadionul Hindmarsh din Adelaide, la 24 iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.